Lennot Hotellit Lento + Hotelli Autonvuokraus
Travellink on nyt käytettävissä seuraavissa maissa:

Halvat lennot kohteeseen Kajaani

Miksi kannattaa varata Travellinkin kautta?
 • Valitse yli 660 lentoyhtiöstä
 • Valitse yli 60 000 lentoreitistä
 • Paras hinta -takuu
Suositut lentoreitit kohteeseen Kajaani
Helsinki - Kajaani
menopaluu alkaen 115€
Lontoo - Kajaani
menopaluu alkaen 248€
Kuopio - Kajaani
menopaluu alkaen 241€

Matkalla kohteeseen Kajaani

Mitä nähdä Kajaani

Kajaani on Kainuun maakunnassa sijaitseva yli 37 000 asukkaan kaupunki. Kaupungista kaakkoon sijaitsee Oulujärvi, joka jatkuu Oulujokena aina 180 kilometrin päähän Oulun kaupunkiin asti. Entinen teollisuuskaupunki, joka hurmaa matkailijat nykyään maisemillaan, kulttuurillaan ja historiallisilla kohteillaan, kutsuu turisteja hyödyntämään halvat lennot Kajaaniin ja tutustumaan kaupungin elämään. Tutustu esimerkiksi Kajaanin linnan raunioihin ja Ämmänkosken siltaan. Kajaanin Taidemuseo puolestaan tarjoaa nähtävää kulttuurin ystäville. Mikäli haluat nauttia kaupunkia ympäröivistä luontokohteista tai aktiviteeteista, kuten Kuhmon alueen metsistä tai Vuokatin laskettelurinteistä, on Kajaani erinomainen tukikohta matkallesi. Käy myös ostoksilla R-Collection-vaatemerkin outlet-myymälässä ja Kainuun Pirtissä, joka myy käsitöitä eri puolilta Suomea. Urho Kekkosen kotikaupunki on turvallinen matkakohde ja soveltuu siis mainiosti myös perhematkailuun. Kaupungissa voit myös tutustua Kekkosen kotitaloon.

nähtävyyksiä Kajaani

Kajaani on suhteellisen pieni kaupunki, joka sopii rauhallisia matkakohteita etsiville. Matkat Kajaaniin pitävät sisällään vaikkapa kierroksen Oulujärven ympäristössä tai Kajaanin kirkoissa, esimerkiksi Vuolijoen kauniissa kivikirkossa. Myös kaupungin museot ovat vierailun arvoisia. Keskustassa on pieniä putiikkeja ostoksia varten, ja jos satut kaupunkiin elokuun lopussa, pääset tunnustelemaan Seppälän maalaismarkkinoiden menoa. Markkinat kutsuvat myös perheen pienimpiä, sillä tapahtumassa pääsee tutustumaan esimerkiksi maatilan eläimiin ja harvinaisempiin lemmikkieläimiin. Luonto on lähellä kainuulaisten sydäntä, joten jos haluat päästä sisälle kajaanilaiseen mielenmaisemaan, vietä päivä kaupunkia ympäröivissä metsissä.

Mitä tehdä Kajaanissa? – kokeile vaikkapa näitä:

 • Seuraa elokuisen kaupungin iloista menoa Seppälän maalaismarkkinoilla
 • Tunne historian siipien havina Kajaanin linnan raunioilla ja tutustu tapahtumiin sen ympäristössä
 • Tee Kajaanin kirkkokierros, eli tutustu Kajaanin kirkkoon, Vuolijoen kivikirkkoon ja Paltaniemen kuvakirkkoon
 • Käy katsomassa, kuinka Eino Leino ja Urho Kekkonen elivät aikanaan kotikaupungissaan
 • Tutustu kaupungin historiaan Kajaanin nimikkomuseossa
 • Nauti Pekka Heikkisen leipomosta ostetusta, puu-uunissa paistetusta ruisleivästä, jossa on aito suomalainen maku
 • Kajaania ympäröivät lukuisat luontopolut, joten vedä vaelluskengät jalkaan ja vietä päivä luonnossa patikoiden
 • Nauti talvipäivästä Vuokatin laskettelukeskuksen rinteissä lasketellen ja matkaa takaisin Kajaaniin illalliselle
 • Mikäli hevoset ja taidokas ratsastus kiinnostavat, osallistu vuosittaiseen Lady Meeting -ratsastustapahtumaan, jossa kilpailevat naisratsukot
 • Kuuntele suomalaisen musiikin parhaimmistoa Kruununmäenpuistossa heinäkuisin järjestettävissä Kainuun musiikkijuhlissa
lento Kajaani

lentokenttien lähellä Kajaani

Lennot Kajaaniin laskeutuvat Kajaanin lentoasemalle, joka sijaitsee Paltaniemen alueella, Kajaanin maalaiskunnassa. Lentokentän kautta kulkee vuosittain noin 100 000 matkustajaa. Kenttä on varsin pieni ja kompakti, onhan kyseessä Suomen vasta 13. suurin lentoasema, mutta matkailijalle on tarjolla kaikki tärkeimmät palvelut. Haukkaa välipala lentoaseman kahvilassa, Air Cafessa, ja nappaa mukaan matkamuistot aseman pienestä lahjapuodista. Kajaanin lentoasema on saanut vuoden lentoaseman tunnustuksen Suomen lentoliikenteestä vastaavalta Finavialta jo kolme kertaa.

 • Kajaanin Lentoasema

  Suosittu lentoyhtiöt

  Kajaanin lentoasemalle lentää: Finnair

  Sijainti

  Kajaanin lentoasema sijaitsee noin yhdeksän kilometriä kaupungin keskustasta pohjoiseen. Alueen nimi on Paltaniemi.

  Kuljetus

  Kajaanin lentoasemalta pääsee kätevästi bussilla kaupungin keskustaan, matka kestää noin 10 minuuttia. Myös taksi vie matkailijan helposti ja nopeasti lentoasemalta kaikkialle kaupunkiin tai Kajaanin ympäristöön. Taksit odottavat lentoaseman ulkopuolella, tai jos takseja ei ole paikalla, voi sellaisen tilata Finavian neuvontapisteestä. Voit myös vuokrata henkilöauton lentoasemalta käyttöösi. Tämä voi olla paras ratkaisu, jos tarkoituksenasi on tutustua Kajaanin kaupungin lisäksi myös sitä ympäröivään luontoon tai muihin lähialueen nähtävyyksiin.

Suosittuja kohteita