Denmark (DKK)
Norway (NOK)
Sweden (SEK)

Varaa Austrian Airlines-lentoja Travellinkin kautta

Miksi kannattaa varata Travellinkin kautta?
Halpoja lentoja yli 450 lentoyhtiön joukosta
Fiksut lentoyhdistelmät
Meiltä saat kaiken yhdellä kertaa matkaasi varten

Parhaat Austrian Airlines-lentotarjoukset

Lissabon - Helsinki
Lissabon - Helsinki
paluulento alkaen 123€
Helsinki - Chișinău
Helsinki - Chișinău
paluulento alkaen 203€
Tallinna - Pristina
paluulento alkaen 247€
Wien - Sofia
paluulento alkaen 103€
Ateena - Wien
paluulento alkaen 162€
Berliini - Wien
paluulento alkaen 110€

Austrian Airlines

Lentoyhtiöstä Austrian Airlines

Itävallan kansallinen lentoyhtiö Austrian Airlines – lyhyesti vain Austrian – kuuluu Lufthansa Group -konserniin yhdessä esimerkiksi Lufthansan, Brussels Airlinesin, Swissin, Eurowingsin ja Germanwingsin kanssa. Skytrax rankkasi lentoyhtiön vuonna 2017 Euroopan neljänneksi parhaaksi lentoyhtiöksi, eli palvelu sen lennoilla on laadukasta. Austrian Airlines on massiivisen Star Alliance -lentoyhtiöallianssin jäsen, ja sen lentoliikenteen tärkein tukikohta on Wienin kansainvälinen lentokenttä. Muita tärkeitä kohdekaupunkeja ja lentoliikenteen solmukohtia ovat Itävallan Graz, Innsbruck ja Salzburg. Lentoyhtiön laivastoon kuuluu noin 85 lentokonetta.

Austrian Airlinesin lennot kulkevat kaiken kaikkiaan 130 kansainväliseen lentokohteeseen. Itävaltalaislentoyhtiöllä on paljon kohteita kotimaassaan sekä etenkin Keski- ja Itä-Euroopassa. Näillä alueilla sijaitsee kaikkiaan 37 yhtiön lentokohdetta. Euroopan tuttujen kohteiden, kuten Amsterdamin, Geneven ja Lontoon, lisäksi Austrian Airlinesin halvat lennot kulkevat myös kaukokohteisiin, kuten Honkongiin ja New Yorkiin.

Lähtöselvitys netissä

Useimmille Austrian Airlinesin lennoille on mahdollista tehdä lähtöselvitys netissä, lentoyhtiön kotisivuilla, aikaisintaan 47 tuntia ennen lennon lähtöä. Matkapuhelimella lähtöselvityksen voi tehdä myös lentoyhtiön oman matkapuhelinsovelluksen avulla. Voit valita lähtöselvitysvaiheessa itsellesi mieluisan paikan koneesta ilmaiseksi. Kun lähtöselvitys on tehty, voi maihinnousukortin (boarding pass) joko printata mukaan lentokentälle tai lähettää omaan matkapuhelimeen, josta sen voi näyttää lentokentällä. Aivan kaikilla lentokentillä mobiilimaihinnousukortti ei kuitenkaan ole vielä käytössä.

Online-lähtöselvityksen tehnyt matkustaja voi suunnata kentällä baggage drop -matkatavaratiskien kautta suoraan turvatarkastukseen ja lähtöportille. Jos haluat tehdä lähtöselvityksen mieluiten lentokentällä, onnistuu se lentokentän lähtöselvitysautomaattien tai perinteisten check-in-tiskien avulla. Monilla lentokentillä lähtöselvityksen tekeminen ja matkatavaroiden jättäminen lentokentälle onnistuu jo lentoa edeltävänä iltana.

Käsimatkatavaroiden rajoitukset

Käsimatkatavararajoitukset Austrian Airlinesin lennoilla riippuvat valitsemastasi lentoluokasta. Economy-luokassa matkustamoon saa viedä yhden matkatavaran ja Business-luokassa kaksi matkatavaraa. Kummassakin lentoluokassa käsimatkatavaran enimmäispaino on 8 kg ja maksimimitat 55 x 40 x 23 cm. Jos viet matkustamoon kovan matkalaukun sijaan kangaskassin, sen enimmäismitat ovat 57 x 54 x 15 cm. Lisäksi matkustamoon saa viedä lentoluokasta huolimatta yhden pienen matkatavaran, kuten pienen tietokonelaukun, jonka enimmäismitat ovat 40 x 30 x 10 cm.

Jos matkustat alle 2-vuotiaan lapsen kanssa, saat viedä matkustamoon joko vauvankopan, turvaistuimen tai kokoontaitettavat rattaat, kunhan tavara on mitoiltaan lentoyhtiön säädösten mukainen. Lisäksi pienelle lapselle saa ottaa koneeseen mukaan lennon aikana tarvittavat ruuat, juomat ja vaipat.

Ruumaan menevien matkatavaroiden rajoitukset

Ruumaan kirjattavien, lipun hintaan kuuluvien matkatavaroiden rajoitukset vaihtelevat paitsi lipputyypistä myös lentokohteesta riippuen. Varmista matkatavararajoitteet siis omista lentotiedoistasi. Esimerkiksi Euroopan sisäisillä lennoilla Economy Light -lipputyypillä lentävälle matkustajalle (aikuinen tai lapsi) ei kuulu yhtään ruumaan kirjattavaa matkatavaraa. Euroopan lennoilla ja kaukolennoilla Economy Classic ja Economy Flex -lipputyypeillä lentävät lapset ja aikuiset saavat yleensä laittaa ruumaan maksutta yhden enintään 23 kg:n matkatavaran. Business-luokassa lentävälle aikuiselle kuuluu kaksi enintään 32 kg:n matkatavara ja lapselle yksi 23 kg:n matkatavara. Matkatavaran maksimikoko on aina 158 cm (pituus, leveys ja korkeus yhteenlaskettuina).

Ruumassa kuljetettavista urheiluvälineistä on informoitava lentoyhtiötä etukäteen. Usein urheiluvälineet voidaan sisällyttää normaaliin matkatavarakiintiöön, toisinaan niiden kuljettamisesta on maksettava lisämaksu. Esimerkiksi lastenrattaat kulkevat ilmaiseksi matkustamossa tai ruumassa mitoistaan riippuen. Liikuntaesteisten on hyvä informoida lentoyhtiötä avuntarpeestaan ja mukana kulkevista apuvälineista, esimerkiksi pyörätuolista, viimeistään 48 tuntia ennen lentoa.

Tietoa lentoyhtiöstä

  • Lentoyhtiön nimi: Austrian Airlines
  • IATA-koodi: OS
  • Perustamisvuosi: 1957
  • Päämaja: Wien, Itävalta
  • Nettisivu: austrian.com

Euroopan lentoyhtiöiden kärkikastiin kuuluvan Austrian Airlinesin siivin lennät tyylillä, joten buukkaa omat lentosi nyt Travellinkin kautta!

Muita suosittuja lentoyhtiöitä

Tarjouksia suosituimpiin kohteisiin