Denmark (DKK)
Norway (NOK)
Sweden (SEK)

Varaa Air China-lentoja Travellinkin kautta

Miksi kannattaa varata Travellinkin kautta?
Halpoja lentoja yli 450 lentoyhtiön joukosta
Fiksut lentoyhdistelmät
Meiltä saat kaiken yhdellä kertaa matkaasi varten

Air China

Lentoyhtiöstä Air China

Pekingissä päämajaansa pitävä Air China on Kiinan kansallinen lentoyhtiö ja yksi maan suurimmista lentoyhtiöistä. Lentoyhtiöllä on tukikohdat myös Chengdussa ja Shanghaissa, ja sen tärkeitä kohdekaupunkeja ja lentoliikenteen solmukohtia ovat Kiinassa muun muassa Chongqing, Hangzhou, Kunming ja Xiamen. Suuri osa lentoyhtiön kohteista sijaitsee Kiinassa ja muualla Aasiassa, mutta Air Chinan halvat lennot suuntaavat myös kaupunkeihin Lähi-idässä, Länsi-Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. Etenkin Kiinan ja Aasian matkaajille lentoyhtiö tarjoaa edullisia ja käteviä lentoja monipuolisiin kohteisiin.

Kiinalaislentoyhtiö kuuluu maailmanlaajuiseen Star Alliance -lentoyhtiöallianssiin. Yhteistyölentoyhtiöitä sillä on kymmeniä, muiden muassa United Airlines, Finnair, Lufthansa, Turkish Airlines ja monet muut tunnetut lentoyhtiöt. Air Chinan lennot kohteisiin eri mantereilla voidaankin operoida osittain sen kumppaniyhtiöiden avustuksella. Lentoyhtiön omaan laivastoon kuuluu noin 400 lentokonetta.

Lähtöselvitys netissä

Air Chinan lennoille voi tehdä lähtöselvityksen joko netissä lentoyhtiön kotisivuilla, matkapuhelinsovelluksen avulla tai paikan päällä lentokentällä. Online-lähtöselvitys toimii useimmille kiinalaislentoyhtiön omille reiteille lähdettäessä, ja lähtöselvitysajat vaihtelevat hieman kohteesta riippuen. Sisäisille lennoille Kiinassa check-in on kuitenkin tehtävä viimeistään yksi tunti ennen lennon lähtöä ja kansainvälisille reiteille viimeistään kaksi tuntia ennen lennon lähtöä. Lähtöselvitysvaiheessa voit varata koneesta itsellesi mieleisen istumapaikan.

Kun check-in-prosessi on saatu päätökseen, kannattaa maihinnousukortti (boarding pass) tulostaa mukaan lentokentälle. Jos tulostaminen ei onnistu, eikä sähköinen boarding pass ole käytössä kentällä, voi maihinnousukortin printata myös lentokenttien lähtöselvitystiskeillä. Mikäli jätät lähtöselvityksen lentokentällä tehtäväksi, ota huomioon, että check-in-lähtöselvitystiskit ja baggage drop -matkatavaratiskit sulkeutuvat yleensä 30–60 minuuttia ennen lennon lähtöä.

Käsimatkatavaroiden rajoitukset

Käsimatkatavararajoitukset Air Chinan lennoilla riippuvat lentoreitistä ja matkustusluokasta. Kansainvälisillä lennoilla ensimmäisen ja Business-luokan matkustajat saavat ottaa matkustamoon enintään 8 kg:n edestä matkatavaroita (maksimissaan kaksi erillistä matkatavaraa) ja Economy-luokan matkustajat enintään 5 kg:n edestä matkatavaroita (yksi matkatavara). Kiinan kotimaan lennoilla ensimmäisen luokan matkustajat saavat viedä koneeseen kaksi käsimatkatavaraa, joista kukin saa painaa enintään 5 kg. Business- ja Economy-luokkien matkustajat saavat puolestaan ottaa matkustamoon yhden käsimatkatavaran, jonka enimmäispaino on 5 kg. Matkatavaran maksimikoko on aina 55 x 40 x 20 cm.

Vauvan kanssa matkustava ei saa tuoda matkustamoon esimerkiksi valmista äidinmaidonkorviketta, vaan jauhetta, josta korviketta voi valmistaa. Jauhetta voi tarpeen tullen pyytää myös lentoyhtiön henkilökunnalta. Alle 10 kg painavalle vauvalle voi varata etukäteen lennon ajaksi matkakopan.

Ruumaan menevien matkatavaroiden rajoitukset

Air Chinan lentojen ruumaan kirjattavien matkatavaroiden rajoitukset riippuvat paitsi matkustusluokasta myös lentoreitistä, eli oman lennon matkatavararajoitukset kannattaa aina tarkistaa lentotiedoista. Kansainvälisillä lentoreiteillä Economy-luokan matkustajat saavat yleensä laittaa ruumaan ilmaiseksi yhden matkatavaran, jonka painoraja on 23 kg. Ensimmäisessä luokassa ja Business-luokassa matkustava saa puolestaan yleensä kirjata ruumaan kaksi matkatavaraa, joiden painoraja on 32 kg. Matkatavaran maksimikoko on aina 158 cm (pituus, leveys ja korkeus yhteenlaskettuina).

Pienen lapsen osalta ruumaan saa kirjata yhden, enimmillään 23 kg:n, matkatavaran, oli matkustusluokka mikä tahansa. Lisäksi ruumassa saa kuljettaa ilmaiseksi rattaat. Urheiluvälineistä voidaan periä erillismaksu riippuen välineen koosta. Pyörätuoli kuljetetaan ilmaiseksi, mutta sen kuljettamisesta on sovittava lentoyhtiön kanssa viimeistään 48 tuntia ennen lennon lähtöä.

Tietoa lentoyhtiöstä

  • Lentoyhtiön nimi: Air China
  • IATA-koodi: CA
  • Perustamisvuosi: 1988
  • Päämaja: Peking, Kiina
  • Nettisivu: airchina.com

Air Chinan lennot vievät edullisesti Kiinan ja maailman kiehtovimpiin kohteisiin. Varaa siis omasi Travellinkin kautta!

Muita suosittuja lentoyhtiöitä

Tarjouksia suosituimpiin kohteisiin