Varaa American Airlines-lentoja Travellinkin kautta

Miksi kannattaa varata Travellinkin kautta?
Halpoja lentoja yli 450 lentoyhtiön joukosta
Fiksut lentoyhdistelmät
Meiltä saat kaiken yhdellä kertaa matkaasi varten

American Airlines

Lentoyhtiöstä American Airlines

Yhdysvaltalainen American Airlines kuuluu maailman suurimpiin lentoyhtiöihin. Texasissa päämajaansa pitävä lentoyhtiö liikennöi yhdessä samaan konserniin kuuluvan American Eaglen kanssa reilusti yli 14 000 päivittäistä lentoa. Lentokohteita yhtiöllä on noin 1000 kaikkiaan 150:ssä eri maassa, eli American Airlinesin verkosto on maailmanlaajuisesti kattava, onhan lentoyhtiö osa massiivista Oneworld-lentoyhtiöallianssia. Yhdysvalloissa Americanin tärkeimpiä kumppanilentoyhtiöitä ovat muun muassa Envoy ja Piedmont Airlines sekä alueellinen lentoyhtiö American Eagle, jonka alaisuudessa toimii kymmenen pienempää yhdysvaltalaislentoyhtiötä.

American Airlinesin lennot ovat erinomainen vaihtoehto Amerikan mannerta tutkiville, ja yhtiön lennoilla on mahdollista päästä lähes jokaiseen Yhdysvaltojen kolkkaan sekä myös moniin Etelä-Amerikan kaupunkikohteisiin. American Airlinesin halvat lennot kuljettavat matkailijoita toki myös Amerikan mantereen ulkopuolelle, muun muassa Eurooppaan ja Aasiaan. Apuna mannertenvälisessä liikenteessä ovat Oneworld-allianssin partnerit, kuten British Airways, Iberia, Finnair ja Japan Airlines. Lentoyhtiö on palkittu lukemattomissa World Travel Awards -palkintokategorioissa, ja useaan otteeseen American on nimetty muun muassa Pohjois-Amerikan johtavaksi lentoyhtiöksi.

Lähtöselvitys netissä

American Airlinesin lennoille nettilähtöselvitys on mahdollista tehdä aikaisintaan 24 tuntia ja viimeistään 90 minuuttia ennen lennon lähtöä. Yhdysvaltojen kotimaanlennoilla online-lähtöselvitys on tehtävä viimeistään 45 minuuttia ennen lentoa. Nettilähtöselvityksen aikana voit varata mieluisan istumapaikan lentokoneesta, mutta esimerkiksi lisämatkatavaroiden maksaminen ei ole check-in-vaiheessa mahdollista. Tavarat kannattaa siis lisätä lentovaraukseen jo aiemmin.

Sähköinen lähtöselvitys onnistuu niin lentoyhtiön kotisivuilla kuin sen oman matkapuhelinsovelluksenkin kautta. Jos käytät älypuhelinta, maihinnousukortti (boarding pass) tallennetaan puhelimeen ja se sopii sellaisenaan matkustusasiakirjaksi lentokentälle. Nettisivun kautta saatu boarding pass on hyvä tulostaa mukaan lentokentälle. Kaikilla lentokentillä mobiilimaihinnousukorttia ei hyväksytä, mutta näissä tapauksissa boarding passin voi yleensä tulostaa lähtöselvitysautomaatista. Lähtöselvityksen voi tehdä perinteiseen tapaan myös check-in-tiskillä.

Käsimatkatavaroiden rajoitukset

American Airlinesin lentomatkustajat saavat ottaa matkustamoon mukaan ainakin yhden käsimatkatavaran ja yhden henkilökohtaisen, pienen esineen, esimerkiksi käsilaukun. Pienen käsimatkatavaran on mahduttava edessä olevan istuimen alle ja sen maksimimitat ovat 45 x 35 x 20 cm. Varsinaisen käsimatkatavaran maksimikoko on enimmillään 56 x 36 x 23 cm, ja jos laukku ei mahdu matkustamon säilytyslokeroihin, on se mahdollisesti siirrettävä ruumaan. Oman lennon käsimatkatavararajoitukset kannattaa vielä tarkistaa lentotiedoista ennen matkalle lähtöä.

Lapsen kanssa matkustava saa aina tuoda matkustamoon esimerkiksi pienen vaippakassin, lapsen turvaistuimen, jonka on istuttava lentoyhtiön turvallisuus- ja mittavaatimuksiin, sekä kokoontaitettavat rattaat, joiden mittojen on sovelluttava matkustamoon. Samoin liikkumisesteiset voivat tuoda mukanaan liikkumista avustavat apuvälineensä, kuten kävelykepin tai kyynärsauvat.

Ruumaan menevien matkatavaroiden rajoitukset

American Airlinesin ruumaan menevien matkalaukkujen rajoitukset painon ja määrän suhteen voivat vaihdella eri kohteiden ja lentoluokkien välillä, eli oman lennon matkatavararajoitukset on hyvä tarkistaa aina ennen lentoa. Kokorajoitus ruumaan meneville matkatavaroille on kuitenkin aina sama, eli 158 cm (matkatavaran pituus, korkeus ja leveys yhteenlaskettuina). Painoraja yhdelle matkatavaralle on lähes aina 23 kg, tosin Business-luokassa matkustaville ja Brasiliaan/Brasiliasta matkustaville matkatavaran painoraja on yleensä 32 kg. Mahdollisten lisämatkatavaroiden hinta riippuu lentokohteesta.

Pyörätuolilla liikkuvan kannattaa ilmoittaa lentoyhtiölle viimeistään 48 tuntia ennen lennon lähtöä mahdollisesta avuntarpeestaan kentällä, ja pyörätuolin mitoista riippuu, miten sen kuljetus lennolla järjestetään. Lapsen kanssa matkustava saa kirjata ruumaan ilmaiseksi yhdet lastenrattaat ja yhden turvaistuimen. Urheiluvälineistä voidaan periä lisämaksu, joten tiedustele tilannetta lentoyhtiöltä.

Tietoa lentoyhtiöstä

  • Lentoyhtiön nimi: American Airlines
  • IATA-koodi: AA
  • Perustamisvuosi: 1926
  • Päämaja: Fort Worth, Yhdysvallat
  • Nettisivu: americanairlines.com

Tutki Amerikan mannerta ja maailman kolkkia American Airlinesin turvallisin siivin. Liput saat kätevästi Travellinkin kautta!

Muita suosittuja lentoyhtiöitä

21/06/2018 02:30:11