Denmark (DKK)
Norway (NOK)
Sweden (SEK)

Varaa Etihad Airways-lentoja Travellinkin kautta

��
Q
Miksi kannattaa varata Travellinkin kautta?
Halpoja lentoja yli 450 lentoyhtiön joukosta
Fiksut lentoyhdistelmät
Meiltä saat kaiken yhdellä kertaa matkaasi varten

Etihad Airways

Lentoyhtiöstä Etihad Airways

Yhdistyneiden Arabiemiirikuntien kansallinen lentoyhtiö, Abu Dhabissa päämajaansa pitävä Etihad Airways on yksi Lähi-idän nopeimmin kasvavista lentoyhtiöistä. Etihad Airwaysin lennot yltävät myös Lähi-idän ulkopuolelle, muun muassa Eurooppaan, Aasiaan sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikkaan asti. Kohteita arvostetulla lentoyhtiöllä on kaikkiaan yli sata. Vuonna 2003 perustettu yhtiö on Skytraxin vuoden 2017 rankingien mukaan koko maailman kahdeksanneksi paras ja Lähi-idän kolmanneksi paras lentoyhtiö.

Lentojen operoinnissa Etihad Airwaysin tärkeimpiä yhteistyökumppaneita ovat muun muassa Aer Lingus, Aerolineas Argentinas, airberlin, airBaltic, Alitalia, Air Canada, Air France ja lukuisat muut tunnetut lentoyhtiöt. Etihad Airwaysin halvat lennot liikennöidään osittain sen yhteistyökumppaneiden voimin, mutta suuri osa lentoreiteistä operoidaan lentoyhtiön omalla laadukkaalla noin 130 lentokoneen laivastolla. Erityisen laaja kohdevalikoima lentoyhtiöllä on Aasiassa ja Tyynenmeren alueella, eli yhtiön siivin voit lentää vaikkapa eksoottisiin kohteisiin, kuten Goa, Bali, Osaka, Taipei tai Hanoi.

Lähtöselvitys netissä

Etihad Airwaysin lennoille on yleensä mahdollista tehdä lähtöselvitys netin kautta aikaisintaan 48 tuntia ja viimeistään 60 minuuttia ennen lennon lähtöä. Check-in onnistuu helposti niin lentoyhtiön nettisivun kuin matkapuhelinsovelluksenkin kautta. Lähtöselvitysprosessin aikana voit myös valita itsellesi sopivan istumapaikan koneesta. Lentoyhtiö neuvoo printtaamaan check-in-prosessin päätteeksi maihinnousukortin (boarding pass) mukaan lentokentälle. Joillain lentokentillä on käytössä myös matkapuhelimeen tallennettava mobiilimaihinnousukortti.

Lentokentällä ruumaan menevät matkatavarat on jätettävä baggage drop -tiskille, ja lentokohteesta riippuen lähtöselvitystiskillä on usein esitettävä myös matkustusdokumentit, eli passi ja mahdollinen viisumi. Check-in-prosessin voi tehdä kokonaan myös lentokentän lähtöselvitystiskeillä, mutta ota siinä tapauksessa selville tarkat lähtöselvitysajat. Yleensä tiskit avautuvat 2–4 tuntia ennen lennon lähtöä ja sulkeutuvat viimeistään 45 minuuttia ennen lähtöaikaa. Jos haluat lisätä lentovaraukseesi matkatavaroita, tulee se edullisimmaksi viimeistään 48 tuntia ennen lentoa lentoyhtiön nettisivuilla.

Käsimatkatavaroiden rajoitukset

Etihad Airwaysin matkustamoon saa ottaa normaalisti lentoluokasta riippuen 1–2 varsinaista käsimatkatavaraa ja yhden pienen henkilökohtaisen esineen, esimerkiksi käsilaukun tai pienen tietokonelaukun. Economy-luokkaan saa viedä yhden käsimatkatavaran, jonka enimmäispaino on 7 kg. Muihin luokkiin saa normaalisti viedä kaksi käsimatkatavaraa, joiden yhteispaino saa olla enintään 12 kg. Käsimatkatavaran kokorajoitus on kaikissa lentoluokissa sama 115 cm (matkatavaran leveys, korkeus ja pituus yhteenlaskettuina). Tarkat käsimatkatavararajoitukset kannattaa kuitenkin vielä varmistaa omista lentotiedoista.

Pienen lapsen osalta matkustamoon voi viedä vaippoja ja muita lastentarvikkeita varten tarvikekassin, jonka maksimipaino saa olla enintään 5 kg. Jos matkustamossa on tilaa, voi sinne ottaa mukaan myös esimerkiksi kokoontaitettavat rattaat. Muussa tapauksessa rattaat toimitetaan ruumaan.

Ruumaan menevien matkatavaroiden rajoitukset

Ruumaan laitettavien matkatavaroiden rajoitukset riippuvat lentokohteesta ja matkustusluokasta, eli oman lennon matkatavararajoitukset kannattaa aina tarkistaa erikseen. Normaalisti Economy Deals ja Economy Saver Fare -lipputyypeillä lentäville kuuluu yksi enintään 23 kg:n ruumaan kirjattava matkatavara, Economy Classic ja Economy Flex Fare -lipputyypeillä lentäville kaksi enintään 23 kg:n matkatavaraa ja Business-luokassa tai ensimmäisessä luokassa lentäville puolestaan kaksi enintään 32 kg:n matkatavaraa. Kanadan ja Yhdysvaltojen lennoilla yksittäisen matkatavaran maksimikoko on 158 cm, kun taas muilla Etihad Airwaysin operoimilla reiteillä se on 207 cm (matkatavaran leveys, korkeus ja pituus yhteenlaskettuina).

Pienten lasten osalta ruumaan saa kirjata yleensä yhden 10–23 kg:n matkatavaran lentoreitistä riippuen. Jos haluat kuljettaa mukanasi urheiluvälineitä, kannattaa niiden kuljetusehdoista tiedustella tapauskohtaisesti lentoyhtiöltä. Pyörätuolit kuljetetaan ruumassa ilmaiseksi, mutta tuolin mitoista on informoitava lentoyhtiötä hyvissä ajoin.

Tietoa lentoyhtiöstä

  • Lentoyhtiön nimi: Etihad Airways
  • IATA-koodi: EY
  • Perustamisvuosi: 2003
  • Päämaja: Abu Dhabi, Yhdistyneet Arabiemiirikunnat
  • Nettisivu: etihad.com

Etihad Airwaysin huippulennot ovat kokemus jo itsessään. Nappaa nyt suosikkikohteiden lennot edullisesti Travellinkin kautta!

Muita suosittuja lentoyhtiöitä

Tarjouksia suosituimpiin kohteisiin

Näytä lisää

Etihad Airways fly
Etihad Airways flyreiser
Etihad Airways flyg