Denmark (DKK)
Norway (NOK)
Sweden (SEK)

Varaa Icelandair-lentoja Travellinkin kautta

Miksi kannattaa varata Travellinkin kautta?
Halpoja lentoja yli 450 lentoyhtiön joukosta
Fiksut lentoyhdistelmät
Meiltä saat kaiken yhdellä kertaa matkaasi varten

Parhaat Icelandair-lentotarjoukset

Boston - Helsinki
Boston - Helsinki
paluulento alkaen 347€
Helsinki - San Diego
Helsinki - San Diego
paluulento alkaen 684€
Newark - Nj - Helsinki
paluulento alkaen 318€

Icelandair

Lentoyhtiöstä Icelandair

Islannin kätevä sijainti Euroopan ja Amerikan välissä on antanut Islannin suurimmalle ja tunnetuimmalle lentoyhtiölle Icelandairille hyvät mahdollisuudet kehittää lentoliikennettä kummankin mantereen suuntaan. Icelandairin lennot suuntautuvatkin ennen kaikkea Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa sijaitseviin kaupunkeihin. Euroopassa lentokohteita on kaikkiaan 26, aina pohjoisesta Helsingistä eteläiseen Madridiin, ja Pohjois-Amerikassa Icelandairin halvat lennot vievät matkustajia 18 kaupunkiin, esimerkiksi Vancouveriin, Seattleen, Chicagoon, New Yorkiin ja Bostoniin.

Lentoyhtiön tukikohta sijaitsee Islannin Reykjavikissa, ja sen lentoliikenteen tärkein solmukohta on Keflavíkin kansainvälinen lentoasema. Lukuisat Icelandairin lennot kulkevat tämän kentän kautta, ja lentoyhtiö tarjoaakin asiakkailleen mahdollisuuden stopover-pysähdykseen kiehtovassa Reykjavikissa matkalla esimerkiksi Yhdysvaltoihin. Lentoyhtiön laivasto koostuu etenkin Boeing 757 -lentokoneista, ja yhtiöllä on myös monia tärkeitä yhteistyökumppaneita, esimerkiksi Finnair, Aeroflot, JetBlue ja SAS. Osan Icelandairin lennoista operoivatkin yhteistyölentoyhtiöt.

Lähtöselvitys netissä

Euroopan ja Kanadan lennoille lähtöselvitys on mahdollista tehdä netin kautta 36 tuntia ennen lennon lähtöaikaa, kun taas Yhdysvaltojen lennoille vasta 24 tuntia ennen lennon lähtöä. Online-lähtöselvitys on mahdollista tehdä lähes kaikkiin Icelandairin kohteisiin niin lentoyhtiön matkapuhelinsovelluksen kautta kuin sen nettisivuillakin. Matkapuhelinapplikaatiolla tehtynä maihinnousukortti (boarding pass) tallentuu suoraan puhelimeen lentokentällä näytettäväksi. Kentällä matkustaja voi suunnata suoraan turvatarkastukseen. Tosin rumaan menevät matkatavarat on jätettävä baggage drop -pisteeseen.

Lähtöselvitysprosessi onnistuu myös paikan päällä lentokentällä. Jos et ole printannut matkustustietojasi mukaan, kannattaa e-lippu pitää käsillä check-in-vaiheessa. Joillakin lentoasemilla, esimerkiksi Helsingissä ja Reykjavikissa, check-in-prosessin voi tehdä myös lentokentän lähtöselvitysautomaatilla. Jos haluat valita lennolle mieluisesi istumapaikan, onnistuu se islantilaislentoyhtiön nettisivuilla kohdassa My Trips. Sivustolta voit myös ostaa lisää ruumaan meneviä matkatavaroita.

Käsimatkatavaroiden rajoitukset

Icelandairin lennoilla matkustamoon saa viedä poikkeuksetta ainakin yhden käsimatkatavaran, jonka enimmäispainoraja on 10 kg ja maksimimitat 40 x 55 x 20 cm. Lisäksi matkustamoon voi viedä pienen henkilökohtaisen esineen, esimerkiksi käsi- tai tietokonelaukun. Matkatavararajoituksissa voi tapahtua muutoksia, jos osan lennosta operoi joku Icelandairin yhteistyökumppaneista. Tässä tapauksessa rajoitukset kannattaa aina tarkistaa suoraan operoivalta lentoyhtiöltä.

2–11-vuotiaan lapsen kanssa matkustava voi halutessaan ottaa lennolle mukaan lapsen turvaistuimen, mutta turvaistuimen on sovittava lentoyhtiön turvamääräyksiin. Alle 2-vuotias lapsi voi matkustaa aikuisen sylissä tai hänelle voi varata oman paikan, jolloin matkasta peritään normaali lastenlipun hinta. Lentoyhtiön puolesta lastenistuimia ei ole saatavilla, mutta kaikilla lennoilla 2–11-vuotiaille on tarjolla ilmainen ateria, joka on varattava viimeistään vuorokausi ennen lennon lähtöä.

Ruumaan menevien matkatavaroiden rajoitukset

Kaikille Icelandairin matkustajille, myös Economy-luokan matkustajille, kuuluu matkan hintaan ainakin yksi ruumaan kirjattava matkatavara. Sen painoraja on 23 kg ja maksimikoko 158 cm (pituus, leveys ja korkeus yhteenlaskettuina). Tarkat matkatavararajoitukset kannattaa aina tarkistaa oman lennon tiedoista. 2–11-vuotiaiden lasten matkan hintaan kuuluu sama matkatavaramäärä kuin saman luokan aikuisillekin matkustajille.

Myös esimerkiksi lastenrattaat voi kuljettaa ruumassa ilmaiseksi. Jos kuljetat mukanasi isoja urheiluvälineitä, on niille varattava paikka koneessa etukäteen. Jos urheiluväline ei mahdu ruumaan menevien normaalien matkatavaroiden raameihin, on siitä usein maksettava lisämatkatavaramaksu. Esimerkiksi pyörätuolin voi kuljettaa ruumassa ilmaiseksi, ja jos tarvitsee lentokentällä apua liikkumisen suhteen, kannattaa lentoyhtiötä informoida mahdollisista liikkumisrajoitteista hyvissä ajoin.

Tietoa lentoyhtiöstä

  • Lentoyhtiön nimi: Icelandair
  • IATA-koodi: FI
  • Perustamisvuosi: 1937
  • Päämaja: Reykjavik, Islanti
  • Nettisivu: icelandair.fi

Matkaa Islantiin tai muualle maailmalle tasokkaan Icelandairin siivin ja varaa lennot Travellinkin kautta jo tänään.

Muita suosittuja lentoyhtiöitä

Tarjouksia suosituimpiin kohteisiin