Lennot Hotellit Lento + Hotelli Autonvuokraus
Travellink on nyt käytettävissä seuraavissa maissa:
Europe
Denmark (DKK)
Norway (NOK)
Sweden (SEK)

Varaa Klm Royal Dutch Airlines-lentoja Travellinkin kautta

Miksi kannattaa varata Travellinkin kautta?
  • Halpoja lentoja yli 450 lentoyhtiön joukosta
  • Fiksut lentoyhdistelmät
  • Meiltä saat kaiken yhdellä kertaa matkaasi varten

Parhaat Klm Royal Dutch Airlines-lentotarjoukset

Helsinki - Lissabon
Helsinki - Lissabon
paluulento alkaen 139€
Amsterdam - Helsinki
Amsterdam - Helsinki
paluulento alkaen 123€
Lissabon - Helsinki
paluulento alkaen 154€
Helsinki - Zagreb
paluulento alkaen 123€
Helsinki - Nizza
paluulento alkaen 138€
Helsinki - Lyon
paluulento alkaen 161€
Näytä lisää

Klm Royal Dutch Airlines

Lentoyhtiöstä Klm Royal Dutch Airlines

Alankomaiden kansallinen lentoyhtiö KLM, joka perustettiin jo vuonna 1919, on tunnettu luotettavuudestaan. Sen lentoliikenteen tärkein solmukohta sijaitsee Amsterdamissa, Schipholin kansainvälisellä lentoasemalla. Lentoyhtiö on yhdistänyt voimansa ranskalaisen Air Francen kanssa, ja lentoyhtiöt muodostavat nyt Air France-KLM Group -konsernin. Air France on yksi KLM:n tärkeimmistä yhteistyökumppaneista lentoreiteillä ympäri maailmaa, ja lentoyhtiön liikenteen tärkein tukikohta Alankomaiden ulkopuolella on Pariisin Charles de Gaullen kansainvälinen lentoasema. Konserniin kuuluu myös hollantilainen halpalentoyhtiö Transavia, ja konsernin lennoilla matkustaakin jopa noin 90 miljoonaa lentomatkustajaa vuodessa.

KLM on SkyTeam-lentoyhtiöallianssin jäsen, ja lentoyhtiö on solminut yhteistyösopimuksia useiden kansainvälisten lentoyhtiöiden kanssa. KLM:n lennot voi siis operoida osittain jokin muu tunnettu lentoyhtiö, Air Francen lisäksi esimerkiksi Delta tai Alitalia. Hollantilaislentoyhtiö kuljettaa matkustajat käytännössä mille mantereelle tahansa, ja yhteydet ovat erinomaiset myös Helsingistä. KLM:n halvat lennot suuntaavat eksoottisiinkin kohteisiin, sillä edullisen matkan voi bongata vaikkapa Abu Dhabiin, Mauritiukselle tai Mumbaihin.

Lähtöselvitys netissä

Online-lähtöselvitys on yleensä mahdollista tehdä aikaisintaan 30 tuntia ennen lentoa ja viimeistään 1 tunti ennen lennon lähtöä. Yhdysvaltojen lennoille check-in avautuu kuitenkin vasta 24 tuntia ennen lentoa. Nettilähtöselvityksen tekemiseen tarvitset lennon varausnumeron. Check-in-prosessin voi tehdä niin matkapuhelimella kuin tietokoneellakin, ja voit lähtöselvityksessä myös varata koneesta itsellesi mieluisan paikan.

Vaikka tekisit lähtöselvityksen esimerkiksi älypuhelimella, maihinnousukortti (boarding pass) on yleensä suositeltavaa printata mukaan lentokentälle. Jos käytössäsi ei ole tulostinta, tulostaminen onnistuu usein myös lentokentän lähtöselvitysautomaateilla. Joillakin lentoreiteillä on mahdollista käyttää myös elektronista boarding passia, eli matkapuhelimeen tallennettua maihinnousukorttia, jossa on mukana lentokentällä tarvittava viivakoodi. Jos haluat tehdä lähtöselvityksen vasta paikan päällä lentokentällä, ohjataan matkustajat käyttämään ensisijaisesti itsepalveluautomaatteja. Jos automaattien käytössä on ongelmia, lentomatkustajia palvelee lentoyhtiön check-in-tiskien henkilökunta.

Käsimatkatavaroiden rajoitukset

Käsimatkatavararajoitukset riippuvat lentoreitistä ja matkustusluokasta, eli tarkasta rajoitukset aina lentokohtaisesti lentoyhtiön nettisivun My Trip -osiosta. Normaalisti kansainvälisillä lennoilla Economy-luokan matkustajat saavat viedä koneeseen yhden varsinaisen käsimatkatavaran, jonka maksimimitat ovat 55 x 35 x 25 cm, sekä yhden pienen laukun, jonka enimmäismitat ovat 40 x 30 x 15 cm. Käsimatkatavaroiden yhteispaino saa olla enimmillään 12 kg. Kansainvälisten lentojen Business-luokassa puolestaan sallitaan kaksi käsimatkatavaraa sekä yksi pienempi tavara; enimmäismitat ovat samat kuin Economy-luokassakin. Tavaroiden yhteispainon on oltava alle 18 kg.

Pienille vauvoille voi varata lentoyhtiön kautta matkakopan. Lapselle voi tuoda matkustamoon myös oman turvaistuimen, kunhan sen mitat täyttävät KLM:n vaatimukset. Omalla paikallaan matkustavaa lasta koskevat samat käsimatkatavaramääräykset kuin muitakin samassa luokassa matkustavia, ja alle 2-vuotiaalle sylilapselle saa tuoda matkustamoon pienen ruoka- ja tarvikekassin. Lastenruuat on hyvä kuljettaa alkuperäispakkauksissaan.

Ruumaan menevien matkatavaroiden rajoitukset

Ruumaan menevissä matkatavaroissa rajoitukset vaihtelevat reitin ja lentoluokan mukaan, eli rajoitukset kannattaa tarkistaa ennen lentoa. KLM:n edullisimpaan Light-lipputyyppiin ei sisälly Euroopan lennoilla yhtään ruumaan kirjattavaa matkatavaraa, mutta matkatavaran voi ostaa lisämaksusta. Muihin Economy-luokan lipputyyppeihin sisältyy Euroopassa lennettäessä yksi ruumaan kirjattava matkatavara, jonka painoraja on 23 kg ja maksimikoko 158 cm (matkatavaran pituus, korkeus ja leveys yhteenlaskettuina). Business-luokan matkustaja saa kirjata ruumaan vastaavia matkatavaroita kaksi kappaletta. Mannertenvälisillä lennoilla jokaiseen lipputyyppiin sisältyy yleensä vähintään yksi matkatavara.

Omalla paikallaan matkustavia lapsia koskevat samat matkatavararajoitukset kuin muitakin samassa luokassa matkustavia. Pienten sylilasten osalta ruumaan saa kirjata yhden alle 10 kg painavan matkatavaran. Rattaat kuljetetaan ruumassa ilmaiseksi. Tietyt urheiluvälineet kuljetetaan tavallisena matkatavarana, mutta isokokoisille esineille on varattava paikka koneesta etukäteen. Pyörätuolin ruumaan jättävien on hyvä informoida lentoyhtiötä asiasta 48 tuntia ennen lennon lähtöä.

Tietoa lentoyhtiöstä

  • Lentoyhtiön nimi: KLM Royal Dutch Airlines
  • IATA-koodi: KL
  • Perustamisvuosi: 1919
  • Päämaja: Amstelveen, Alankomaat
  • Nettisivu: klm.com

KLM lennättää matkailijat turvallisesti maailmalle. Muista varata oma lentosi edullisin hinnoin Travellinkin kautta!

Muita suosittuja lentoyhtiöitä

Tarjouksia suosituimpiin kohteisiin

Näytä lisää

Klm Royal Dutch Airlines fly
Klm Royal Dutch Airlines flyreiser
Klm Royal Dutch Airlines flyg