Lennot Hotellit Lento + Hotelli Autonvuokraus
Travellink on nyt käytettävissä seuraavissa maissa:

Varaa Norwegian Air Shuttle-lentoja Travellinkin kautta

Miksi kannattaa varata Travellinkin kautta?
  • Halpoja lentoja yli 450 lentoyhtiön joukosta
  • Fiksut lentoyhdistelmät
  • Meiltä saat kaiken yhdellä kertaa matkaasi varten

Parhaat Norwegian Air Shuttle-lentotarjoukset

Helsinki - Oslo
paluulento alkaen 288€
Helsinki - Ateena
paluulento alkaen 413€
Oslo - Helsinki
paluulento alkaen 279€
Helsinki - Rhodos
paluulento alkaen 600€
Helsinki - Bergen
paluulento alkaen 440€
Helsinki - Krakova
paluulento alkaen 405€
Näytä lisää

Norwegian Air Shuttle

Lentoyhtiöstä Norwegian Air Shuttle

Norjalainen halpalentoyhtiö Norwegian Air Shuttle, lyhyesti Norwegian, on Euroopan kolmanneksi suurin halpalentoyhtiö. Norwegianin lennot tarjoavat matkailijoille yli 500 reittiä noin 150 suosittuun kohteeseen eri puolilla maailmaa. Lennot yltävät Euroopan lisäksi Pohjois-Afrikkaan, Lähi-itään, Karibialle, Thaimaahan ja Yhdysvaltoihin. Suomalaisia matkailijoita palvelevat Suomessa myös Norwegianin kotimaan lennot, jotka kuljettavat lentomatkustajia esimerkiksi Helsingistä Rovaniemelle, Ouluun ja Kittilään.

Norwegianin oman laivaston koko on noin 130 lentokonetta, ja lähitulevaisuudessa lentokoneiden määrä lisääntynee merkittävästi. Lentoyhtiö kuuluu eurooppalaisten lentoyhtiöiden Airlines for Europe (A4E) -lentoyhtiöallianssiin. Vaikka Norwegian on norjalainen, on sen lentoliikenteellä Oslon lisäksi useita tärkeitä solmukohtia ympäri Eurooppaa ja maailmaa. Norwegianin halvat lennot starttaavat maailman kentille esimerkiksi Bangkokista, Barcelonasta, Bergenistä, Bostonista, Helsingistä, Gran Canarialta, Lontoon Gatwickistä, Madridista, New Yorkin JFK-lentokentältä ja Tukholmasta. Lentoyhtiö on saanut laadukkaista palveluistaan lukuisia lentoalan palkintoja, ja vuonna 2017 lentoyhtiö valittiin Skytrax World Airline Awardseissa Euroopan parhaaksi halpalentoyhtiöksi.

Lähtöselvitys netissä

Online-lähtöselvitys tehdään netissä Norwegianin lennoille aikaisintaan vuorokautta ennen lennon lähtöä joko lentoyhtiön kotisivuilla Omat matkat -osiossa tai lentoyhtiön matkapuhelinsovelluksen kautta. Teit check-in-prosessin sitten sovelluksessa tai nettisivuilla, voi maihinnousukortin (boarding pass) näyttää kentällä tabletin tai älypuhelimen näytöltä. Boarding passin printtaaminen ei siis ole tarpeen.

Jos haluat tehdä lähtöselvityksen paikan päällä kentällä, onnistuu se lentoyhtiön check-in-tiskeillä tai joidenkin lentokenttien lähtöselvitysautomaateilla varausnumeron avulla. Esimerkiksi lemmikkien ja erityismatkatavaroiden kanssa matkustavien on tehtävä lähtöselvitys henkilökohtaisesti check-in-tiskillä viimeistään 30–60 minuuttia ennen lennon lähtöä kohteesta riippuen. Istumapaikan voivat valita ilmaiseksi kaikki muut paitsi LowFare-lipuilla matkustavat. Matkatavaroita varaukseen voi lisätä viimeistään 6 tuntia ennen lennon lähtöä lentoyhtiön nettisivun kautta.

Käsimatkatavaroiden rajoitukset

Kaikille Norwegianin lennoille saa viedä mukanaan matkustamoon ainakin yhden matkatavaran. Lisäksi kaikki matkustajat voivat viedä koneeseen yhden pienen henkilökohtaisen esineen, esimerkiksi käsi- tai tietokonelaukun. LowFare- ja Premium-lipuissa käsimatkatavaran ja henkilökohtaisen esineen yhteispaino saa olla maksimissaan 10 kg. Flex- ja PremiumFlex-lipuissa niiden yhteispaino saa olla enimmillään 15 kg. Poikkeuksena on Dubai, jonne lennettäessä käsimatkatavaran paino on kaikissa luokissa maksimissaan 8 kg. Oli lipputyyppisi mikä tahansa, käsimatkatavaran enimmäismitat ovat 55 x 40 x 23 cm.

Alle 2-vuotiaan, aikuisen sylissä matkustavan lapsen osalta matkustamoon ei saa tuoda varsinaista käsimatkatavaraa, mutta mukaan saa ottaa tarvittavan määrän ruokia ja muita tarvikkeita lentomatkan ajaksi. 2–11-vuotiaita, omalla paikallaan matkustavia lapsia koskevat samat käsimatkatavarasäädökset kuin muitakin kyseisellä lipputyypillä matkustavia.

Ruumaan menevien matkatavaroiden rajoitukset

Ruumaan kirjattavien matkatavaroiden rajoitukset riippuvat matkustajan lipputyypistä sekä matkustusreitistä. Edullisimpaan LowFare-luokan lippuun ei kuulu ruumaan laitettavaa matkatavaraa millään reitillä, mutta matkatavaran voi lisätä varaukseen lisämaksusta. Esimerkiksi Euroopan lennoilla ja kaukolennoilla LowFare+-lipputyyppiin kuuluu normaalisti yksi enimmillään 20 kg:n painoinen matkatavara ja Flex-lipputyyppiin kaksi 20 kg:n painoista matkatavaraa. Kaukolennoilla myös Premium- ja PremiumFlex-liput sisältävät kaksi enimmillään 20 kg:n matkatavaraa. Kunkin laukun maksimimitat ovat 250 x 79 x 112 cm.

Alle 2-vuotiaiden, sylissä matkustavien lasten osalta ruumaan saa kirjata ilmaiseksi 5 kg:n matkatavaran sekä turvaistuimen ja lastenrattaat. Omalla paikallaan matkustaville 2–11-vuotiaille lapsille kuuluu lipputyypin normaali matkatavaramäärä sekä turvaistuin ja lastenrattaat. Urheiluvälineiden kuljetuksesta maksetaan normaalisti lisämaksu. Sähköpyörätuolille on varattava koneesta paikka soittamalla asiakaspalveluun etukäteen. Myös mahdollisesta avuntarpeesta lentokentällä on hyvä informoida lentoyhtiötä 48 tuntia ennen lennon lähtöä.

Tietoa lentoyhtiöstä

  • Lentoyhtiön nimi: Norwegian Air Shuttle
  • IATA-koodi: DY
  • Perustamisvuosi: 1993
  • Päämaja: Fornebu, Norja
  • Nettisivu: norwegian.com

Varaa Norwegianin edulliset, pohjoismaisen laadukkaat lennot Travellinkin kautta, ja kohteet ympäri maailmaa odottavat!