Lennot Hotellit Lento + Hotelli Autonvuokraus
Travellink on nyt käytettävissä seuraavissa maissa:
Europe
Denmark (DKK)
Norway (NOK)
Sweden (SEK)

Varaa Swiss International Air Lines-lentoja Travellinkin kautta

Miksi kannattaa varata Travellinkin kautta?
  • Halpoja lentoja yli 450 lentoyhtiön joukosta
  • Fiksut lentoyhdistelmät
  • Meiltä saat kaiken yhdellä kertaa matkaasi varten

Parhaat Swiss International Air Lines-lentotarjoukset

Berliini - Zürich
paluulento alkaen 120€
Zürich - Larnaca
paluulento alkaen 231€
Geneve - Praha
paluulento alkaen 131€
Geneve - Zürich
paluulento alkaen 207€
Zürich - Malta
paluulento alkaen 369€
Zürich - Praha
paluulento alkaen 167€

Swiss International Air Lines

Lentoyhtiöstä Swiss International Air Lines

Sveitsin aiemman kansallisen lentoyhtiön Swissairin tuhkista nousi vuonna 2002 Swiss International Air Lines. Tämä nykyään Sveitsin kansallisena lentoyhtiönä toimiva yhtiö palvelee yli sataa kansainvälistä lentokohdetta. Lentoyhtiö kuuluu Lufthansa Group -konserniin, ja sen tärkeitä kumppanilentoyhtiöitä ovat konsernin muut lentoyhtiöt, kuten Lufthansa, Austrian Airlines, Brussels Airlines ja Eurowings. Lentoyhtiö on myös Star Alliance -lentoyhtiöallianssin jäsen, mikä parantaa sen maailmanlaajuisia yhteyksiä entisestään. Sillä on myös kaksi tytäryhtiötä: Swiss Global Air Lines ja Edelweiss Air.

Swissin halvat lennot kulkevat kaiken kaikkiaan 43 maahan, ja useimmat lennoista starttaavat Geneven tai Zürichin lentokentiltä, joilla sijaitsevat lentoyhtiön liikenteen tärkeimmät tukikohdat. Sen lentokohteista valtaosa, 76, sijaitsee Euroopassa ja loput 26 muilla mantereilla. Swissin lennot voikin napata monipuolisiin matkailukaupunkeihin aina Tel Avivista Hongkongiin tai Montrealiin. Lentoyhtiön laivastoon kuuluu noin 80 lentokonetta. Skytraxin lentoyhtiölistauksessa sveitsiläisyhtiö rankattiin vuonna 2017 Euroopan kolmanneksi parhaaksi lentoyhtiöksi.

Lähtöselvitys netissä

Lähtöselvitys on mahdollista tehdä kätevästi netin kautta Swissin lennoille aikaisintaan 23 tuntia ennen lennon lähtöä. Online-lähtöselvitystä varten tarvitset lipun varausnumeron sekä usein myös passin tiedot. Nettilähtöselvityksen aikana voit valita itsellesi sopivan paikan koneesta, ja kun check-in-prosessi on päätöksessä, voit joko printata maihinnousukortin (boarding pass) mukaan kentälle tai tallentaa sen matkapuhelimeesi. Kätevä mobiilimaihinnousukortti on jo käytössä useimmilla sveitsiläislentoyhtiön käyttämillä kentillä.

Jos teet lähtöselvityksen mieluiten paikan päällä lentoyhtiön check-in-tiskillä, muista ottaa ajoissa selville lähtökenttäsi check-in-ajat, sillä lähtöselvitystiski voi mennä kiinni 30–90 minuuttia ennen lennon lähtöä, kohteesta riippuen. Usein lähtöselvitys on mahdollista tehdä kentällä jo lentoa edeltävänä iltana. Matkustajien käytössä ovat myös lähtöselvitysautomaatit.

Käsimatkatavaroiden rajoitukset

Käsimatkatavaroiden rajoitukset riippuvat lentoluokastasi. SWISS Economy -luokassa lentävä saa ottaa matkustamoon yhden enintään 8 kg:n matkatavaran ja SWISS Business- ja First-luokissa lentävät puolestaan kaksi enimmäispainoltaan 8 kg:n käsimatkatavaraa. Kaikissa luokissa matkatavaran maksimimitat ovat 55 x 40 x 23 cm. Lisäksi mukaan saa ottaa aina esimerkiksi pienen käsilaukun tai tietokonelaukun, jonka enimmäismitat ovat 40 x 30 x 10 cm. Tämän esineen on mahduttava edessä olevan istuimen alle.

Pienen lapsen kanssa matkustava voi ottaa matkustamoon mukaan lentoyhtiön turvallisuus- ja mittamääräykset täyttävän turvaistuimen, mikäli lapselle on varattu oma paikka. Myös liikkumisapuvälineet, kuten kainalosauvat, sallitaan matkustamoon. Joillekin lennoille on mahdollista varata lentoyhtiön kautta vauvan matkakoppa, joka on tarkoitettu alle 11 kg:n painoisille vauvoille.

Ruumaan menevien matkatavaroiden rajoitukset

Ruumaan menevien matkatavaroiden rajoitukset riippuvat paitsi matkustusluokasta myös lentokohteesta. Oman lennon matkatavarasäännökset kannattaakin aina tarkistaa omista lentotiedoista. Esimerkiksi Euroopan lennoilla Classic- ja Flex-lipuilla matkustavien matkan hintaan sisältyy yksi enintään 23 kg:n painoinen ruumaan kirjattava matkatavara. Business-lipulla lentävä saa puolestaan laittaa ruumaan kaksi enintään 32 kg:n painoista matkatavaraa. Matkatavaran enimmäiskoko on jokaisessa matkustusluokassa 158 cm (matkatavaran leveys, korkeus ja pituus yhteenlaskettuina).

Pienten lasten kanssa matkustavat saavat kirjata lapsen osalta ruumaan yleensä 23 kg:n matkatavaran sekä lisäksi esimerkiksi lastenrattaat. Urheiluvälineet kuljetetaan ruumassa maksutta, mikäli ne sopivat normaalin matkatavarakiintiön puitteisiin. Pyörätuolin lentoyhtiö kuljettaa maksutta, mutta lentoyhtiötä on hyvä informoida tuolin mitoista viimeistään 72 tuntia ennen lennon lähtöä.

Tietoa lentoyhtiöstä

  • Lentoyhtiön nimi: Swiss International Air Lines
  • IATA-koodi: LX
  • Perustamisvuosi: 2002
  • Päämaja: Basel, Sveitsi
  • Nettisivu: swiss.com

Jos haluat lentää mukavasti ja tyylillä, tasokas Swiss International Air Lines on lentoyhtiösi. Varaa lentosi kätevästi Travellinkin kautta!

Muita suosittuja lentoyhtiöitä

Tarjouksia suosituimpiin kohteisiin

Näytä lisää

Swiss International Air Lines fly
Swiss International Air Lines flyreiser
Swiss International Air Lines flyg