Denmark (DKK)
Norway (NOK)
Sweden (SEK)

Varaa Air Europa-lentoja Travellinkin kautta

��
Q
Miksi kannattaa varata Travellinkin kautta?
Halpoja lentoja yli 450 lentoyhtiön joukosta
Fiksut lentoyhdistelmät
Meiltä saat kaiken yhdellä kertaa matkaasi varten

Parhaat Air Europa-lentotarjoukset

Fuerteventura - Las Palmas
Fuerteventura - Las Palmas
paluulento alkaen 49€
Las Palmas - Fuerteventura
Las Palmas - Fuerteventura
paluulento alkaen 49€
Lanzarote - Las Palmas
paluulento alkaen 51€
Malaga - Alicante
paluulento alkaen 74€
Malaga - Santo Domingo
paluulento alkaen 467€
Amsterdam - Santo Domingo
paluulento alkaen 452€
Näytä lisää

Air Europa

Lentoyhtiöstä Air Europa

Globalia-konsernin omistama Air Europa on Espanjan toiseksi suurin lentoyhtiö Iberian jälkeen. Lentoyhtiö perustettiin vuonna 1984 nimellä Air España, ja kaksi vuotta myöhemmin nimi vaihtui nykyiseen. Lentoyhtiö kuuluu SkyTeam -lentoyhtiöallianssiin, jonka ansiosta Air Europan lennot yltävät jopa noin tuhanteen eri kohteeseen kaikkiaan 179 maassa. SkyTeam-lentoyhtiöiden lisäksi yhtiöllä on myös muita yhteistyökumppaneita, kuten Avianca ja Etihad Airlines. Osan lennoista operoivatkin yhteistyökumppanit.

Air Europan omaan laivastoon kuuluu noin 40 lentokonetta. Sen lentoliikenteen tärkein tukikohta on Madrid-Barajasin lentokenttä, ja lentoyhtiön yhteydet ovat hyvät myös muun muassa Mallorcalta, Barcelonasta, Gran Canarialta, Teneriffalta ja Málagasta. Air Europan halvat lennot vievät lukuisiin kotimaan kohteisiin Espanjan sisällä, mutta myös kansainvälisiä lentoja on tarjolla muun muassa Euroopan tärkeimpiin kaupunkeihin ja kaukokohteisiin esimerkiksi Etelä- ja Pohjois-Amerikassa. Lentoyhtiön siivin voit lentää vaikkapa Havannaan, Bostoniin tai Limaan.

Lähtöselvitys netissä

Useimmille Air Europan lennoille on mahdollista tehdä lähtöselvitys netissä. Lähtöselvitysaika alkaa 48 tuntia ennen lentoa ja päättyy tunti ennen lähtöaikaa. Yhdysvaltojen lennoille check-in tehdään alkaen 24 tuntia ennen lennon lähtöä. Nettilähtöselvitys onnistuu lennon varausnumeron avulla. Lähtöselvitysvaiheessa matkustaja voi halutessaan valita itselleen mieluisan istumapaikan pienestä lisämaksusta. Kun check-in on tehty, printtaa maihinnousukortti (boarding pass) mukaasi kentälle.

Kaikkien matkustajien osalta check-in ei ole mahdollinen netin kautta. Esimerkiksi matkustajien, joilla on erityistarpeita, ja lemmikin kanssa reissaavien on tehtävä lähtöselvitys paikan päällä lentokentällä. Lähtöselvitystiskit aukeavat noin 2 tuntia 30 minuuttia ennen lennon lähtöä. Jos lennon operoi jokin muu lentoyhtiö kuin Air Europa, on lähtöselvitysehdot tarkistettava yhtiön omilta nettisivuilta. Matkatavaroiden lisääminen varaukseen tulee edullisimmaksi, jos sen tekee lentoyhtiön nettisivun kautta viimeistään kaksi tuntia ennen lennon lähtöä.

Käsimatkatavaroiden rajoitukset

Käsimatkatavararajoitukset riippuvat osittain lentoreitistä. Economy-luokan matkustajat saavat viedä kaikilla lennoilla matkustamoon vain yhden käsimatkatavaran, mutta Business-luokan matkustajat ovat oikeutettuja monilla kaukolennoilla kahteen käsimatkatavaraan. Euroopan, Lähi-idän ja Afrikan lennoilla Business-luokankin matkustamossa saa kuljettaa vain yhden matkatavaran. Economy-luokassa käsimatkatavaran painorajoitus on aina 10 kg, Business-luokassa puolestaan 14–18 kg lennosta riippuen. Käsimatkatavaran maksimimitat ovat kaikissa lentoluokissa 55 x 35 x 25 cm.

Alle 2-vuotiaan lapsen mukana matkustamoon saa tuoda kassin (maksimipaino 10 kg), jossa ovat lapselle tarpeelliset ruuat ja muut tarvikkeet lennon ajaksi. Yli 2-vuotiaita lapsia koskevat samat käsimatkatavararajoitukset kuin aikuisiakin. Alle 2-vuotiaalle lapselle voi tuoda matkustamoon myös taitettavat rattaat, kantokopan tai turvaistuimen, jos esine täyttää matkustamon mittavaatimukset.

Ruumaan menevien matkatavaroiden rajoitukset

Air Europan lennoilla ruumaan kirjattavien matkatavaroidenkin rajoitukset riippuvat lentoreitistä. Edullisinta Lite-lipputyyppiä lukuun ottamatta jokaiseen lipputyyppiin sisältyy ainakin yksi matkatavara, ja ruumaan kirjattavan matkatavaran maksimipaino on aina 23 kg. Mitoiltaan matkatavara saa olla enimmillään yhteensä 158 cm (matkalaukun korkeus, leveys ja pituus yhteenlaskettuna).

Esimerkiksi Espanjan ja Euroopan sisäisillä lennoilla Economy-luokassa matkustavat saavat pääsääntöisesti kirjata ruumaan yhden matkatavaran ja Business-luokassa matkustavat kaksi matkatavaraa. Kaukolennoilla matkatavarasäädökset vaihtelevat kohteen mukaan, joten rajoitukset kannattaa tarkistaa lentokohtaisesti. Urheiluvälineet kuljetetaan toisinaan tavallisena matkatavarana, mutta välineen koosta ja muodosta riippuen siitä voi joutua maksamaan lisämaksun. Liikuntaesteisten kannattaa informoida lentoyhtiötä erilaisista erikoistarpeista lennoilla ajoissa, ja esimerkiksi pyörätuolin saa kuljettaa lentokoneen ruumassa maksutta.

Tietoa lentoyhtiöstä

  • Lentoyhtiön nimi: Air Europa
  • IATA-koodi: UX
  • Perustamisvuosi: 1984
  • Päämaja: Mallorca, Espanja
  • Nettisivu: aireuropa.com

Nappaa Travellinkin kautta Air Europan edullinen lento Euroopan suosituimpiin matkailukaupunkeihin tai eksoottisiin kaukokohteisiin maailmalle.

Muita suosittuja lentoyhtiöitä

Tarjouksia suosituimpiin kohteisiin

Näytä lisää

Air Europa fly
Air Europa flyreiser
Air Europa flyg