Travellink on nyt käytettävissä seuraavissa maissa:

Halvat lennot kohteeseen Kittilä

Viime hetken lennot kohteeseen Kittilä

Varaa ennen kuin on myöhäistä

Tampere Kittilä
pe, 26 huhtik. TMP - KTT
su, 28 huhtik. KTT - TMP
799€
Hinta/matkustaja
Riika Kittilä
pe, 03 toukok. RIX - KTT
154€
Hinta/matkustaja
Tukholma Kittilä
su, 21 huhtik. ARN - KTT
ke, 24 huhtik. KTT - ARN
421€
Hinta/matkustaja
Kööpenhamina Kittilä
la, 20 huhtik. CPH - KTT
ti, 23 huhtik. KTT - CPH
471€
Hinta/matkustaja
Kööpenhamina Kittilä
la, 20 huhtik. CPH - KTT
ti, 23 huhtik. KTT - CPH
483€
Hinta/matkustaja
Kööpenhamina Kittilä
la, 20 huhtik. CPH - KTT
ti, 23 huhtik. KTT - CPH
508€
Hinta/matkustaja

Suositut lentoreitit kohteeseen Kittilä

Matkalla kohteeseen Kittilä

Mitä nähdä Kittilä

Kittilä on Lapin maakunnan länsiosissa sijaitseva kunta, jossa on vain hieman yli 6000 vakituista asukasta. Merkittävän turistikohteen pienestä kunnasta kuitenkin tekevät sen alueella sijaitsevat suuret laskettelukeskukset, Levi ja Ylläs. Kirjailija Arto Paasilinnan kotikunta tarjoaa mainiot puitteet moottorikelkkailuun, sillä Kittilässä on yli 900 kilometriä moottorikelkkareittejä ajettavaksi. Reittien kartan voi napata mukaansa turisti-infosta. Kittilän kunnan ravintoloissa niin paikalliset kuin turistitkin pääsevät maistelemaan autenttisinta poronkäristystä. Kittilän Pyhäjärvi on oiva paikka kalastamiseen, ja matkailijoiden keskuudessa yksi suosituimmista aktiviteeteista alueella on tutustua lappilaisiin maisemiin huskysafarilla. Lappi on kauneimmillaan talvella, sillä päivien pimeys antaa mahtavat mahdollisuudet revontulien seuraamiseen satumaisen talvimaiseman keskellä. Halvat lennot Kittilään mahdollistavat edulliset vierailut myös laskettelukansan suosikkikohteissa, Levillä ja Ylläksellä.

nähtävyyksiä Kittilä

Matkat Kittilään ovat täynnä aktiviteetteja kesällä ja talvella. Kunnan ylpeys, Levi, on Suomen merkittävin laskettelu- ja turistikeskus, joka tarjoaa vierailleen esimerkiksi laskettelurinteet, moottorikelkkareitit ja huskyajelut. Kesällä Kittilässä taas pääsee valtamaan, kalastamaan ja vaikkapa juhlimaan juhannusta paikalliseen tyyliin kokon äärelle. Kittilä on erityisen antoisa matkakohde luontomatkailijalle. Mikäli haluat kokea alueen luontoa läheltä, lähde patikoimaan koskemattoman luonnon keskelle Lemmenjoen tai Pallas-Yllästunturin kansallispuistoon. Syksyisin, kun Lappi on täydessä väriloistossaan, Kittilässä järjestetään Ruskamaraton-juoksutapatuma, ja joulukuun ensimmäisenä viikonloppuna kaupunkilaiset ja vierailijat kokoontuvat perinteiseen Jouluyö-tapahtumaan, joka päättyy näyttävään ilotulitukseen. Todellista talven taikaa matkailijat kokevat myös Luvattumaa -lumikylässä.

Mitä tehdä Kittilässä:

lentokenttien lähellä Kittilä

Lennot Kittilään saapuvat kunnan Kittilän omalle lentoasemalle. Suurin osa lentoliikenteestä saapuu Helsingistä, mutta myös suoria lentoja ulkomailta saapuu suoraan Kittilän lentokentälle. Lentokenttä on vilkkaimmillaan laskettelusesonkiaikaan, marraskuusta huhtikuulle. Se on pienikokoinen, yhden terminaalin kenttä, mutta tästä huolimatta hyvin varusteltu. Lentokentälle saavuttuasi voit tehdä matkamuisto-ostokset lentokentän Lappi-aiheisessa myymälässä, surffailla netissä lentokentän wifi-yhteydellä, hengähtää hetken lentokentän kahviossa, nauttia annoksen lappilaista perinneruokaa ravintolassa tai rentoutua lentoaseman saunassa.

Kittilän Lentoasema

Suosittu lentoyhtiöt

Kittilän lentoasemalle liikennöivät merkittävimmät lentoyhtiöt ovat: Finnair, Norwegian ja Lufthansa.

Sijainti

Kittilän lentoasema sijaitsee noin 5 kilometrin päässä Kittilän keskustasta pohjoiseen, 15 kilometriä Leviltä etelään ja 35 kilometriä Ylläsjärveltä koilliseen.

Kuljetus

Kittilän lentoasemalta on Leville suora bussiyhteys. Talven vilkkaimman matkustussesongin ulkopuolella yhteyttä liikennöidään kuitenkin vain varauksesta sukkulapalveluna. Lentoasemalta Ylläkselle on jatkuva bussiyhteys syyskuussa ja marraskuusta huhtikuuhun; muina aikoina tarjolla on sukkulapalvelu. Lentokentän lähialueille liikennöivät myös taksit, jotka on Leville tai Ylläkselle matkustaessa suositeltavaa varata puhelimitse ainakin päivää aiemmin. Takseja löytyy kuitenkin aina terminaalin ulkopuolelta valmiina kuljettamaan matkailijoita lentokentän lähialueille, kuten Kittilän keskustaan. Lentokentältä voi myös vuokrata henkilöauton.