Lennot Hotellit Lento + Hotelli Autonvuokraus
Travellink on nyt käytettävissä seuraavissa maissa:

Halvat lennot kohteeseen Kittilä

Miksi kannattaa varata Travellinkin kautta?
 • Valitse yli 660 lentoyhtiöstä
 • Valitse yli 60 000 lentoreitistä
 • Paras hinta -takuu

Viime hetken lennot kohteeseen Kittilä

Lähtö ma, 13 helmikuuta Menopaluu pe, 17 helmikuuta
BLQ Bologna
KTT Kittilä
menopaluu alkaen 828€
Lähtö ma, 13 helmikuuta Menopaluu pe, 17 helmikuuta
MUC München
KTT Kittilä
menopaluu alkaen 813€

Matkalla kohteeseen Kittilä

Mitä nähdä Kittilä

Kittilä on Lapin maakunnan länsiosissa sijaitseva kunta, jossa on vain hieman yli 6000 vakituista asukasta. Merkittävän turistikohteen pienestä kunnasta kuitenkin tekevät sen alueella sijaitsevat suuret laskettelukeskukset, Levi ja Ylläs. Kirjailija Arto Paasilinnan kotikunta tarjoaa mainiot puitteet moottorikelkkailuun, sillä Kittilässä on yli 900 kilometriä moottorikelkkareittejä ajettavaksi. Reittien kartan voi napata mukaansa turisti-infosta. Kittilän kunnan ravintoloissa niin paikalliset kuin turistitkin pääsevät maistelemaan autenttisinta poronkäristystä. Kittilän Pyhäjärvi on oiva paikka kalastamiseen, ja matkailijoiden keskuudessa yksi suosituimmista aktiviteeteista alueella on tutustua lappilaisiin maisemiin huskysafarilla. Lappi on kauneimmillaan talvella, sillä päivien pimeys antaa mahtavat mahdollisuudet revontulien seuraamiseen satumaisen talvimaiseman keskellä. Halvat lennot Kittilään mahdollistavat edulliset vierailut myös laskettelukansan suosikkikohteissa, Levillä ja Ylläksellä.

nähtävyyksiä Kittilä

Matkat Kittilään ovat täynnä aktiviteetteja kesällä ja talvella. Kunnan ylpeys, Levi, on Suomen merkittävin laskettelu- ja turistikeskus, joka tarjoaa vierailleen esimerkiksi laskettelurinteet, moottorikelkkareitit ja huskyajelut. Kesällä Kittilässä taas pääsee valtamaan, kalastamaan ja vaikkapa juhlimaan juhannusta paikalliseen tyyliin kokon äärelle. Kittilä on erityisen antoisa matkakohde luontomatkailijalle. Mikäli haluat kokea alueen luontoa läheltä, lähde patikoimaan koskemattoman luonnon keskelle Lemmenjoen tai Pallas-Yllästunturin kansallispuistoon. Syksyisin, kun Lappi on täydessä väriloistossaan, Kittilässä järjestetään Ruskamaraton-juoksutapatuma, ja joulukuun ensimmäisenä viikonloppuna kaupunkilaiset ja vierailijat kokoontuvat perinteiseen Jouluyö-tapahtumaan, joka päättyy näyttävään ilotulitukseen. Todellista talven taikaa matkailijat kokevat myös Luvattumaa -lumikylässä.

Mitä tehdä Kittilässä:

 • Maistele aitoa herkullista poronkäristystä, riekkoa tai nieriää yhdessä alueen monista lappilaisravintoloista
 • Tunne talvisen tuulen kohina korvissasi huskysafarilla
 • Kalasta, patikoi ja samoile metsässä Ylläksellä tai Lemmenjoella
 • Osallistu Kittilän heinäkuisille maakuntamarkkinoille
 • Vieraile Luvattumaa-lumikylässä, jossa voi paitsi ihailla lumesta ja jäästä tehtyjä veistoksia, myös vihkiytyä lumikappelissa, saunoa jääsaunassa ja yöpyä jään keskellä lumihotellissa
 • Liidä läpi hankien, metsien ja päätähuimaavien maisemien posket punaisina porovaljakon perässä
 • Tee ostoksia Levikeskuksessa, josta löydät muotia, matkamuistoja, design-esineitä ja paikallisia ruokia
 • Ihastele syksyisin värikästä ruskaa Ylläksen upeissa maisemissa retkeillen
 • Tallustele talviaikaan Ylläksen eksoottisella lumikenkäreitillä ja laskettele Levin jyrkissä rinteissä
 • Tutustu saamelaiskulttuuriin ja pohjoisen luontoon Ylläksen luontokeskuksessa
lento Kittilä

lentokenttien lähellä Kittilä

Lennot Kittilään saapuvat kunnan Kittilän omalle lentoasemalle. Suurin osa lentoliikenteestä saapuu Helsingistä, mutta myös suoria lentoja ulkomailta saapuu suoraan Kittilän lentokentälle. Lentokenttä on vilkkaimmillaan laskettelusesonkiaikaan, marraskuusta huhtikuulle. Se on pienikokoinen, yhden terminaalin kenttä, mutta tästä huolimatta hyvin varusteltu. Lentokentälle saavuttuasi voit tehdä matkamuisto-ostokset lentokentän Lappi-aiheisessa myymälässä, surffailla netissä lentokentän wifi-yhteydellä, hengähtää hetken lentokentän kahviossa, nauttia annoksen lappilaista perinneruokaa ravintolassa tai rentoutua lentoaseman saunassa.

 • Kittilän Lentoasema

  Suosittu lentoyhtiöt

  Kittilän lentoasemalle liikennöivät merkittävimmät lentoyhtiöt ovat: Finnair, Norwegian ja Lufthansa.

  Sijainti

  Kittilän lentoasema sijaitsee noin 5 kilometrin päässä Kittilän keskustasta pohjoiseen, 15 kilometriä Leviltä etelään ja 35 kilometriä Ylläsjärveltä koilliseen.

  Kuljetus

  Kittilän lentoasemalta on Leville suora bussiyhteys. Talven vilkkaimman matkustussesongin ulkopuolella yhteyttä liikennöidään kuitenkin vain varauksesta sukkulapalveluna. Lentoasemalta Ylläkselle on jatkuva bussiyhteys syyskuussa ja marraskuusta huhtikuuhun; muina aikoina tarjolla on sukkulapalvelu. Lentokentän lähialueille liikennöivät myös taksit, jotka on Leville tai Ylläkselle matkustaessa suositeltavaa varata puhelimitse ainakin päivää aiemmin. Takseja löytyy kuitenkin aina terminaalin ulkopuolelta valmiina kuljettamaan matkailijoita lentokentän lähialueille, kuten Kittilän keskustaan. Lentokentältä voi myös vuokrata henkilöauton.

Suosittuja kohteita