Travellink on nyt käytettävissä seuraavissa maissa:

Halvat lennot kohteeseen Rovaniemi

-
-
-
-

Viime hetken lennot kohteeseen Rovaniemi

Varaa ennen kuin on myöhäistä

Helsinki Rovaniemi
pe, 19 heinäk. HEL - RVN
su, 21 heinäk. RVN - HEL
217€
Hinta/matkustaja
Helsinki Rovaniemi
pe, 02 elok. HEL - RVN
25€
Hinta/matkustaja
Helsinki Rovaniemi
pe, 26 heinäk. HEL - RVN
su, 28 heinäk. RVN - HEL
119€
Hinta/matkustaja
Helsinki Rovaniemi
pe, 19 heinäk. HEL - RVN
su, 21 heinäk. RVN - HEL
196€
Hinta/matkustaja
Helsinki Rovaniemi
pe, 19 heinäk. HEL - RVN
su, 21 heinäk. RVN - HEL
200€
Hinta/matkustaja
Helsinki Rovaniemi
pe, 19 heinäk. HEL - RVN
la, 20 heinäk. RVN - HEL
228€
Hinta/matkustaja

Suositut lentoreitit kohteeseen Rovaniemi

Matkalla kohteeseen Rovaniemi

Mitä nähdä Rovaniemi

Rovaniemi, Pohjois-Suomen Lapin maakunnan suurin kaupunki, on pohjoisella napapiirillä sijaitseva vilkas ja hyväntuulinen matkakohde. Kaupungin motto on "Lapin sykkivä sydän", ja kaupunki tarjoaakin vierailijoilleen yllättävän monipuolisia nähtävyyksiä. Perheet ympäri maailmaa matkaavat Rovaniemelle, Antti Tuiskun kotikaupunkiin, tapaamaan ainoaa ja oikeaa Joulupukkia. Kaikkien maailman lasten tuntema valkoparta on tavattavissa Pajakylässä, joka sijaitsee noin 6 kilometriä Rovaniemeltä koilliseen lähellä kaupungin lentokenttää. Muutkin kaupungin arktiset aktiviteetit kiinnostavat monia matkailijoita: huskysafari, lumikelkkailu ja pilkkiminen ovat monelle ikimuistoinen elämys, kuten myös taianomaisten revontulien näkeminen ja lumessa peuhaaminen. Halvat lennot Rovaniemelle on mahdollista napata etenkin kesäaikaan, sillä kaupungin suosituin sesonki rajoittuu talveen. Niin kesällä kuin talvellakin alueella riittää nähtävää, sillä talvikauden upeat revontulet vaihtuvat kesällä maagiseen yöttömään yöhön. Porolaumat kuuluvat jokaiseen vuodenaikaan.

nähtävyyksiä Rovaniemi

Vastauksia kysymykseen, mitä tehdä Rovaniemellä, on lukemattomia. Matkat Rovaniemelle sisältävät aina vierailun Joulupukin pajakylässä, revontulien bongaamista ja paikallisten herkkujen maistelua. Ystävälliset rovaniemeläiset tuovat kaupunkiin oman tunnelmansa. Käy katsomassa rovaniemeläisbändi Lordin euroviisuvoitosta kaupunkilaisia muistuttavaa Lordin aukiota Rovaniemen keskustassa, shoppaile yhdessä kaupungin kattavista kauppakeskuksista, ja tutustu arktiseen luontoon Arktikum-museossa. Arktikum-museon puutarha on erinomainen paikka revontulien katseluun sisätiloissa, lasikaton lävitse. Älä unohda kaupungin ympäristössä sijaitsevia luontokohteita, sillä lappilainen luonto hurmaa matkailijat, oli vuodenaika mikä tahansa. Kun vierailet Joulupukin Pajakylässä, muista harpata pohjoisen napapiirin rajan yli arktiselle alueelle. Raja kulkee Pajakylän läpi.

Sisällytä Rovaniemen matkasuunnitelmaan ainakin nämä:

lentokenttien lähellä Rovaniemi

Lennot Rovaniemelle laskeutuvat kaupungin omalle lentokentälle. Rovaniemen lentokentän kautta kulkee vuosittain noin 500 000 matkustajaa, niin suomalaisia kuin ulkomailtakin tulevia matkailijoita, ja kiireisimmillään kenttä on esimerkiksi joulunaikaan. Lentokentällä on vain yksi terminaali, eli sen alueella on helppo liikkua. Lentokentän ravintolassa tai kahvilassa voit nauttia maittavan aterian lappilaista ruokaa seuraten samalla lähteviä ja saapuvia lentokoneita, ja kentän Rovaniemi-aiheisessa matkamuistomyymälässä pääset myös matkamuisto-ostoksille. Voit postittaa kirjeesi lentokentältä Joulupukin leimalla varustettuina. Tämä onnistuu kentällä sijaitsevassa Joulupukin postitoimistossa.

Rovaniemen Lentoasema

Suosittu lentoyhtiöt

Rovaniemen lentoasemalle lentävät suurimmat lentoyhtiöt ovat: Finnair, Norwegian ja Aeroflot.

Sijainti

Lentokenttä sijaitsee noin 10 kilometriä kaupungin keskustasta koilliseen ja kolme kilometriä Joulupukin Pajakylästä pohjoiseen.

Kuljetus

Lentokentältä Rovaniemen kaupunkiin pääsee noin 20 minuutissa bussilinjalla numero 8. Bussi kulkee myös Joulupukin Pajakylän kautta. Rovaniemen keskustaan lentokentältä pääsee kätevästi myös Airport Taxi -taksilla, joka kulkee suurimpien hotellien kautta. Kuljetus onnistuu myös kotiosoitteeseen tai muuhun hotelliosoitteeseen lisämaksusta.