Lennot Hotellit Lento + Hotelli Autonvuokraus
Travellink on nyt käytettävissä seuraavissa maissa:

Halvat lennot kohteeseen Rovaniemi

Miksi kannattaa varata Travellinkin kautta?
 • Valitse yli 660 lentoyhtiöstä
 • Valitse yli 60 000 lentoreitistä
 • Paras hinta -takuu

Viime hetken lennot kohteeseen Rovaniemi

Lähtö ma, 20 maaliskuuta Menopaluu ti, 21 maaliskuuta
HEL Helsinki
RVN Rovaniemi
menopaluu alkaen 227€
Lähtö ma, 20 maaliskuuta Menopaluu ti, 21 maaliskuuta
HEL Helsinki
RVN Rovaniemi
menopaluu alkaen 227€
Lähtö ma, 20 maaliskuuta Menopaluu ti, 21 maaliskuuta
HEL Helsinki
RVN Rovaniemi
menopaluu alkaen 248€
Lähtö ma, 20 maaliskuuta Menopaluu ti, 21 maaliskuuta
HEL Helsinki
RVN Rovaniemi
menopaluu alkaen 228€
Näytä lisää
Suositut lentoreitit kohteeseen Rovaniemi
Helsinki - Rovaniemi
menopaluu alkaen 77€
Lontoo - Rovaniemi
menopaluu alkaen 342€
Turku - Rovaniemi
menopaluu alkaen 211€
Budapest - Rovaniemi
menopaluu alkaen 293€
Joensuu - Rovaniemi
menopaluu alkaen 215€
Göteborg - Rovaniemi
menopaluu alkaen 269€
Näytä lisää

Matkalla kohteeseen Rovaniemi

Mitä nähdä Rovaniemi

Rovaniemi, Pohjois-Suomen Lapin maakunnan suurin kaupunki, on pohjoisella napapiirillä sijaitseva vilkas ja hyväntuulinen matkakohde. Kaupungin motto on "Lapin sykkivä sydän", ja kaupunki tarjoaakin vierailijoilleen yllättävän monipuolisia nähtävyyksiä. Perheet ympäri maailmaa matkaavat Rovaniemelle, Antti Tuiskun kotikaupunkiin, tapaamaan ainoaa ja oikeaa Joulupukkia. Kaikkien maailman lasten tuntema valkoparta on tavattavissa Pajakylässä, joka sijaitsee noin 6 kilometriä Rovaniemeltä koilliseen lähellä kaupungin lentokenttää. Muutkin kaupungin arktiset aktiviteetit kiinnostavat monia matkailijoita: huskysafari, lumikelkkailu ja pilkkiminen ovat monelle ikimuistoinen elämys, kuten myös taianomaisten revontulien näkeminen ja lumessa peuhaaminen. Halvat lennot Rovaniemelle on mahdollista napata etenkin kesäaikaan, sillä kaupungin suosituin sesonki rajoittuu talveen. Niin kesällä kuin talvellakin alueella riittää nähtävää, sillä talvikauden upeat revontulet vaihtuvat kesällä maagiseen yöttömään yöhön. Porolaumat kuuluvat jokaiseen vuodenaikaan.

nähtävyyksiä Rovaniemi

Vastauksia kysymykseen, mitä tehdä Rovaniemellä, on lukemattomia. Matkat Rovaniemelle sisältävät aina vierailun Joulupukin pajakylässä, revontulien bongaamista ja paikallisten herkkujen maistelua. Ystävälliset rovaniemeläiset tuovat kaupunkiin oman tunnelmansa. Käy katsomassa rovaniemeläisbändi Lordin euroviisuvoitosta kaupunkilaisia muistuttavaa Lordin aukiota Rovaniemen keskustassa, shoppaile yhdessä kaupungin kattavista kauppakeskuksista, ja tutustu arktiseen luontoon Arktikum-museossa. Arktikum-museon puutarha on erinomainen paikka revontulien katseluun sisätiloissa, lasikaton lävitse. Älä unohda kaupungin ympäristössä sijaitsevia luontokohteita, sillä lappilainen luonto hurmaa matkailijat, oli vuodenaika mikä tahansa. Kun vierailet Joulupukin Pajakylässä, muista harpata pohjoisen napapiirin rajan yli arktiselle alueelle. Raja kulkee Pajakylän läpi.

Sisällytä Rovaniemen matkasuunnitelmaan ainakin nämä:

 • Shoppaile yhdessä Rovaniemen keskustan monista kauppakeskuksista: Sampokeskuksessa, Rinteenkulmassa tai Revontulessa
 • Pelaa hangessa 18-reikäisellä talvigolfradalla ja tarkista, oletko tarpeeksi taitava arktiseen hole-in-one -saavutukseen
 • Osallistu yhdelle Rovaniemen alueen safareista ja matkusta läpi lumisen maiseman husky- tai porovaljakon kyydissä
 • Seuraa pajakylässä jouluaaton aattona, kuinka Joulupukki lähtee matkaan jakamaan lahjoja maailman lapsille
 • Ihaile yötöntä yötä kesäaikaan ja koe päivä ilman päivännousua revontulien loimussa talvisaikaan
 • Kävele Jätkänkynttilän, Kemijoen ylittävän sillan, ylitse ja ihastele maamerkin massiivisuutta joen toiselta puolelta
 • Käy tutustumassa Ranuan eläinpuistoon ja sen 60 arktiseen villieläinlajiin
 • Opiskele kaikki tarpeellinen pohjoisen metsistä Pilke Tiedekeskuksessa
 • Anna joulutunnelman vallata mielesi monissa joulukuisissa tapahtumissa Rovaniemen keskustassa ja Joulupukin Pajakylässä
 • Vieraile Sukulanrakassa, Rautiosaaren lähistöllä, katsomassa 14 valtavaa hiidenkirnua ja ihmettele luonnonvoimien mahtia
lento Rovaniemi

lentokenttien lähellä Rovaniemi

Lennot Rovaniemelle laskeutuvat kaupungin omalle lentokentälle. Rovaniemen lentokentän kautta kulkee vuosittain noin 500 000 matkustajaa, niin suomalaisia kuin ulkomailtakin tulevia matkailijoita, ja kiireisimmillään kenttä on esimerkiksi joulunaikaan. Lentokentällä on vain yksi terminaali, eli sen alueella on helppo liikkua. Lentokentän ravintolassa tai kahvilassa voit nauttia maittavan aterian lappilaista ruokaa seuraten samalla lähteviä ja saapuvia lentokoneita, ja kentän Rovaniemi-aiheisessa matkamuistomyymälässä pääset myös matkamuisto-ostoksille. Voit postittaa kirjeesi lentokentältä Joulupukin leimalla varustettuina. Tämä onnistuu kentällä sijaitsevassa Joulupukin postitoimistossa.

 • Rovaniemen Lentoasema

  Suosittu lentoyhtiöt

  Rovaniemen lentoasemalle lentävät suurimmat lentoyhtiöt ovat: Finnair, Norwegian ja Aeroflot.

  Sijainti

  Lentokenttä sijaitsee noin 10 kilometriä kaupungin keskustasta koilliseen ja kolme kilometriä Joulupukin Pajakylästä pohjoiseen.

  Kuljetus

  Lentokentältä Rovaniemen kaupunkiin pääsee noin 20 minuutissa bussilinjalla numero 8. Bussi kulkee myös Joulupukin Pajakylän kautta. Rovaniemen keskustaan lentokentältä pääsee kätevästi myös Airport Taxi -taksilla, joka kulkee suurimpien hotellien kautta. Kuljetus onnistuu myös kotiosoitteeseen tai muuhun hotelliosoitteeseen lisämaksusta.

Suosittuja kohteita