Denmark (DKK)
Norway (NOK)
Sweden (SEK)

Varaa Nextjet-lentoja Travellinkin kautta

Miksi kannattaa varata Travellinkin kautta?
Halpoja lentoja yli 450 lentoyhtiön joukosta
Fiksut lentoyhdistelmät
Meiltä saat kaiken yhdellä kertaa matkaasi varten

Nextjet

Lentoyhtiöstä Nextjet

Tukholman tuntumassa päämajaansa pitävä Nextjet on ruotsalainen lentoyhtiö, joka on keskittynyt ennen kaikkea alueellisiin lentoihin Pohjoismaissa. Sen liikenteen tärkeimpiä tukikohtia ovat Tukholman Arlandan lentokenttä sekä Maarianhaminan lentoasema Suomessa, Ahvenanmaalla. Nextjetin lennot kulkevat kaiken kaikkiaan 20 kohteeseen Pohjoismaiden alueella, ja suosituimpiin kohdekaupunkeihin lukeutuvat Tukholman lisäksi esimerkiksi Visby ja Tanskan Kööpenhamina. Norjassa lentoyhtiö liikennöi Tromssaan.

Suomessa Nextjetin halvat lennot liikennöivät muun muassa Helsinkiin, Turkuun ja Poriin, mutta eniten lentokohteita yhtiöllä on kotimaassaan Ruotsissa. Suomessa lentoyhtiön siivin on mahdollista lentää myös kotimaan lentoja, sillä Nextjetillä on lentoreitti esimerkiksi Helsingin ja Porin välillä. Pohjoismaissa reissaaville hyvin sopivan edullisen lentoyhtiön reittejä lentää normaalisti noin 15 lentokonetta, ja reittilentojen lisäksi yhtiö lentää tarvittaessa myös tilauslentoja. Ruotsalaislentoyhtiö ei kuulu mihinkään isoon lentoyhtiöallianssiin.

Lähtöselvitys netissä

Lähtöselvityksen voi tehdä Nextjetin lennoille helposti netin kautta. Lentoyhtiön kotisivuilla check-in-prosessin voi tehdä lennon varausnumeron avulla aikaisintaan 22 tuntia ja viimeistään 60 minuuttia ennen koneen lähtöä. Kun check-in on tehty, voit joko printata maihinnousukortin (boarding pass) tai tallentaa sen esimerkiksi tablettitietokoneelle tai matkapuhelimeen. Lähtöselvitys onnistuu hyvin myös matkapuhelimen avulla. Mikäli matkustat ilman matkatavaroita, voit suunnata boarding passin kera suoraan turvatarkastuksen kautta lähtöportille. Ruumaan menevät matkatavarat on kuitenkin ensin aina jätettävä lähtöselvitystiskille.

Lähtöselvityksen voi tehdä joillakin isommilla kentillä myös check-in-automaateilla ja kaikilla kentillä perinteiseen tapaan lähtöselvitystiskillä. Check-in-tiskit aukeavat viimeistään 90 minuuttia ennen lentoa ja sulkeutuvat normaalisti 30–45 minuuttia ennen lentoa.

Käsimatkatavaroiden rajoitukset

Nextjetin lentokoneen matkustamoon saa aina ottaa yhden käsimatkatavaran, jonka paino saa olla maksimissaan 5 kg. Käsimatkatavaran enimmäismitat ovat 45 x 35 x 20 cm. Lisäksi matkustamoon saa ottaa mukaan toisen pienemmän henkilökohtaisen matkatavaran, kuten pienen käsi- tai kameralaukun, pienen tietokonelaukun, sateenvarjon tai lentokentältä hankittuja tax free -tuotteita.

Alle 2-vuotias lapsi matkustaa ruotsalaislentoyhtiön lennoilla yleensä aikuisen sylissä, mutta lapselle voi myös varata oman paikan. Tässä tapauksessa matkustamoon on tuotava lentoyhtiöiden mitta- ja turvallisuusvaatimusten mukainen turvaistuin, joka saa olla enintään 42 cm leveä ja 65 cm syvä. Vauvalle saa tuoda matkustamoon (aikuisen käsimatkatavaroiden joukossa) lennon aikana tarvittavat ruuat, mutta ne on pakattava lennolle turvallisuusrajoitukset huomioon ottaen.

Ruumaan menevien matkatavaroiden rajoitukset

Lippuun kuuluvien matkatavaroiden rajoitukset riippuvat Nextjetin lennoilla aina lipputyypistä. Business-luokassa matkustava saa kirjata ruumaan maksutta yleensä kaksi matkatavaraa, joiden kunkin maksimipaino on 23 kg ja Economy-luokassa matkustava yhden enintään 23 kg:n matkatavaran. Alle 48 kuukauden ikäisen, sylissä matkustavan lapsen osalta ruumaan saa kirjata enintään 10 kg:n painoisen matkatavaran. Mikäli haluat lisätä varaukseesi matkatavaroita, se onnistuu lisämaksusta. Ota tässä tapauksessa puhelimitse yhteys lentoyhtiön asiakaspalveluun.

Lastenrattaat saa laittaa ruumaan ilmaiseksi. Myös turvaistuimet kuljetetaan aina ruumassa, jos ne eivät ole lapsen käytössä lentokoneesssa. Ylimääräisiä turvaistuimia matkustamossa ei kuljeteta. Monet urheiluvälineet on mahdollista kuljettaa ruumassa, mutta esimerkiksi suksien kuljettamisesta lentoyhtiö perii lisämaksun. Liikuntaesteisille matkustajille pyörätuoli kuljetetaan ruumassa aina ilmaiseksi, mutta sen mitoista on hyvä informoida lentoyhtiötä etukäteen.

Tietoa lentoyhtiöstä

  • Lentoyhtiön nimi: Nextjet
  • IATA-koodi: 2N
  • Perustamisvuosi: 2002
  • Päämaja: Tukholma, Ruotsi
  • Nettisivu: nextjet.se

Pohjoismaiset kaupunkihelmet odottavat! Hyppää nyt Nextjetin edullisille lennoille ja varaa oma paikkasi koneesta kätevästi Travellinkin kautta!

Muita suosittuja lentoyhtiöitä

Tarjouksia suosituimpiin kohteisiin