Tarvitsetko apua?

Tee varaus puhelimitse: 098 171 02 34

Varaa Qatar Airways-lentoja Travellinkin kautta

Miksi kannattaa varata Travellinkin kautta?
Halpoja lentoja yli 450 lentoyhtiön joukosta
Fiksut lentoyhdistelmät
Meiltä saat kaiken yhdellä kertaa matkaasi varten

Parhaat Qatar Airways-lentotarjoukset

Helsinki - Bangkok
paluulento alkaen 457€
Helsinki - Colombo
paluulento alkaen 754€
Helsinki - Phuket
paluulento alkaen 597€
Helsinki - Bali
paluulento alkaen 863€
Helsinki - Manila
paluulento alkaen 798€
Helsinki - Hồ Chí Minh
paluulento alkaen 649€

Qatar Airways

Lentoyhtiöstä Qatar Airways

Qatar Airways on Qatarin valtion omistuksessa oleva lentoyhtiö, jonka lentoliikenteen tärkein tukikohta on Dohassa sijaitseva Hamadin kansainvälinen lentoasema. Lentoyhtiö on suhteellisen nuori, perustettu vuonna 1993, mutta se on yksi maailman nopeimmin kasvavista lentoyhtiöistä. Qatar Airwaysin lennot yltävät noin 150 kohteeseen ympäri maailmaa, ja sen käytössä on reittilennoilla noin 200 lentokoneen laivasto. Eniten kohteita lentoyhtiöllä on Lähi-idässä, Afrikassa ja Etelä-Aasiassa, ja joitakin kohdekaupunkeja on myös Pohjois- ja Etelä-Amerikassa. Matkailualan palkintogaaloissa palkintoja ovat keränneet esimerkiksi Qatar Airwaysin lounge-palvelut ja bisnesluokka.

Qatar Airwaysin halvat lennot kuljettavat eksoottisiin kohteisiin, kuten Kuala Lumpuriin, Krabille, Bangkokiin, Balille ja Singaporeen. Myös Lähi-idän ja Afrikan monipuoliset ja edulliset lentoreitit kannattaa pistää korvan taakse. Lentoyhtiö kuuluu Oneworld-lentoyhtiöallianssiin ja lisäksi sillä on yhteissopimuksia monien lentoyhtiöiden, kuten American Airlinesin, Bangkok Airwaysin, British Airwaysin, Japan Airlinesin, Malaysia Airlinesin, Finnairin ja Iberian, kanssa.

Lähtöselvitys netissä

Qatar Airwaysin operoimille lennoille on helppo tehdä lähtöselvitys netin kautta. Pidä huolta, että passisi ja mahdolliset viisumidokumentit ovat käsillä lähtöselvityshetkellä, sillä tarvitset niitä. Lähtöselvitysvaiheessa voit valita myös oman paikkasi koneessa. Kun olet printannut maihinnousukortin (boarding pass), olet valmis suuntaamaan lentokentällä baggage drop -matkatavaratiskin kautta turvatarkastukseen ja lähtöportille. Boarding passin voi myös lähettää matkapuhelimeen, josta sen voi näyttää lentokentällä. Kaikilla lentokentillä mobiilimaihinnousukortti ei kuitenkaan ole käytössä.

Normaalisti nettilähtöselvityksen voi tehdä aikaisintaan 48 tuntia ennen lentoa. Jos lennät Yhdysvaltoihin, check-in-aika alkaa 24 tuntia ennen lennon lähtöä. Lähtöselvitysprosessi on tehtävä viimeistään 90 minuuttia ennen lentoa. Check-in on mahdollista tehdä myös lentokentillä, ja Qatar Airways suosittelee saapumaan tässä tapauksessa paikalle kolme tuntia ennen lennon lähtöä. Jos haluat liittää varaukseesi lisämatkatavaroita, on se tehtävä viimeistään kolme tuntia ennen lennon lähtöä.

Käsimatkatavaroiden rajoitukset

Käsimatkatavaroiden rajoitukset riippuvat matkustusluokasta. Ensimmäisessä luokassa ja Business-luokassa matkustajat saavat kuljettaa kaksi käsimatkatavaraa, joiden yhteispaino saa olla maksimissaan 15 kg. Economy-luokassa matkustava saa viedä matkustamoon yhden alle 7 kg:n painoisen matkatavaran. Käsimatkatavaran maksimimitat ovat 50 x 37 x 25 cm, ja esimerkiksi kannettavan tietokoneen pitäisi mahtua laukun sisään. Lisäksi koneeseen saa tuoda vaikkapa päällystakin, pienen käsilaukun tai lentokentältä tehdyt tax free -ostokset.

Vauvan kanssa matkustavan on mahdollista tiedustella lentokoneesta paikkaa, johon lentoyhtiö voi toimittaa vauvan matkakopan. Kaikilla lennoilla tähän ei ole mahdollisuutta, jolloin vauva matkustaa aina aikuisen sylissä. Vauvojen kanssa matkustaville toimitetaan myös paketti, joka sisältää esimerkiksi vaippoja, vauvanruokaa ja pehmeitä leluja.

Ruumaan menevien matkatavaroiden rajoitukset

Ruumaan menevien matkatavaroiden rajoitukset vaihtelevat matkakohteesta ja matkustusluokasta riippuen, eli lennon tarkat rajoitukset kannattaa aina tarkistaa lentotiedoista ennen pakkaamisen aloittamista. Esimerkiksi Economy-luokan matkustajat voivat yleensä kirjata ruumaan kaksi matkatavaraa, joiden kunkin painoraja on 23–32 kg, tai maksimissaan 45 kg:n edestä matkatavaroita (kyse tavaroiden yhteispainosta, yksittäinen matkatavara ei saa olla 32 kg painavampi). Matkatavaran enimmäismitat vaihtelevat 158–300 cm:n välillä (pituus, korkeus ja leveys yhteenlaskettuina). Ylemmissä lentoluokissa matkatavararajoitukset ovat tätäkin anteliaammat.

Urheiluvälineet voi yleensä laskea osaksi normaalia matkatavarakiintiötä. Lapsiperheet voivat kuljettaa esimerkiksi rattaat ja turvaistuimen ruumassa maksutta. Sylissä matkustavan lapsen osalta ruumaan saa kirjata 10–23 kg:n painoisen matkatavaran lentokohteesta riippuen. Jos matkustat pyörätuolin kanssa ja tarvitset apua liikkumiseen kentällä tai koneessa, informoi lentoyhtiötä asiasta nettisivujen My booking -osion kautta viimeistään 48 tuntia ennen lennon lähtöä.

Tietoa lentoyhtiöstä

  • Lentoyhtiön nimi: Qatar Airways
  • IATA-koodi: QR
  • Perustamisvuosi: 1993
  • Päämaja: Doha, Qatar
  • Nettisivu: qatarairways.com

Qatar Airwaysin tyylikkäät ja turvalliset lennot kutsuvat. Varaa omasi Travellinkin kautta!

Muita suosittuja lentoyhtiöitä

Tarjouksia suosituimpiin kohteisiin