Travellink on nyt käytettävissä seuraavissa maissa:

Varaa Ryanair-lentoja Travellinkin kautta

Parhaat Ryanair-lentotarjoukset

Varaa ennen kuin on myöhäistä

ALC
11 maalisk. - 15 maalisk.
Helsinki Alicante
€220
Hinta/matkustaja
VIE
13 maalisk. - 16 maalisk.
Helsinki Wien
€87
Hinta/matkustaja
HEL
03 maalisk. - 08 maalisk.
Alicante Helsinki
€203
Hinta/matkustaja
HEL
08 maalisk. - 10 maalisk.
Wien Helsinki
€84
Hinta/matkustaja
FNC
07 maalisk. - 11 maalisk.
Lissabon Funchal
€99
Hinta/matkustaja
LIS
05 maalisk. - 10 maalisk.
Malaga Lissabon
€74
Hinta/matkustaja

Ryanair

Lentoyhtiöstä Ryanair

Euroopan suosituin lentoyhtiö, irlantilainen Ryanair, on tunnettu halpalennoistaan eri puolille maailmaa. Vuonna 2017 lentoyhtiö ylitti ensimmäisenä eurooppalaisena lentoyhtiönä maagisen biljoonan matkustajan rajan, ja 737 lentokoneen laivastollaan irlantilaislentoyhtiö kuljettaa matkustajia yli 200 kohteeseen, jotka sijaitsevat 33:ssä eri maassa. Lentoyhtiön kilpailuvaltti ovat hyvin kilpailukykyiset hinnat, joiden ylläpitämisen mahdollista muun muassa se, että lentoyhtiöllä on tapana käyttää päälentokenttien sijaan hieman syrjäisempiä lentoasemia suosittujen kohteiden läheisyydessä.

Ryanairin lentoliikenteen tärkeimpiä tukikohtia ovat Dublinin lentokenttä sekä Lontoon Stanstedin lentoasema. Vaikka Ryanairin halvat lennot voi napata pääasiassa Euroopan kohteisiin, on lentoyhtiöllä joitakin kohteita myös muissa maanosissa. Ryanairin lennot suuntaavat vilkkain yhteyksin esimerkiksi Bergamoon, Charleroihin, Gironaan, Hahniin, Alicanteen, Madridiin ja Pisaan; suosittuja kohteita on tosin lukuisia muitakin. Suomessa halpalentoyhtiö lentää Tampereelle. Ryanairin halvat lennot ovat valtaosin lentoyhtiön itsensä operoimia, sillä yhtiö ei kuulu suuriin lentoyhtiöalliansseihin, eikä sillä toistaiseksi ole merkittäviä yhteistyösopimuksia muiden lentoyhtiöiden kanssa.

Lähtöselvitys netissä

Kaikkien Ryanairin matkustajien on tehtävä online-lähtöselvitys lentoyhtiön kotisivuilla. Jos check-in jää jostain syystä kentällä tehtäväksi, rapsahtaa siitä matkustajalle merkittävä lisämaksu. Jos olet varannut istumapaikkasi etukäteen lentovarauksen yhteydessä tai lentoyhtiön nettisivujen kautta, voit tehdä lähtöselvitysprosessin aikaisintaan 30 päivää ja viimeistään 4 tuntia ennen matkaa. Jos sinulla ei ole varattuna istumapaikkaa koneessa, check-in-mahdollisuus aukeaa 7 päivää ennen lennon lähtöä ja sulkeutuu 4 tuntia ennen matkaa.

Maihinnousukortti (boarding pass) on aina printattava mukaan kentälle. Lentokentällä boarding passin tulostamisesta peritään lisämaksu. Matkatavaroita varaukseen voi liittää vielä check-in-prosessin aikana. Kun check-in on tehty, voit suunnata lentokentällä suoraan turvatarkastuksen kautta lähtöportille, tosin ruumaan kirjattavat matkatavarat on jätettävä sitä ennen lentoyhtiön baggage drop -matkatavaratiskille.

Käsimatkatavaroiden rajoitukset

Ryanairin kaikilla lennoilla pätevät samat käsimatkatavararajoitukset. Kaikille lentoyhtiön Regular fare -lipputyypin matkustajille kuuluu matkustamoon kaksi käsimatkatavaraa. Varsinainen käsimatkatavaralaukku saa painaa enimmillään 10 kg ja sen maksimimitat ovat 55 x 40 x 20 cm. Lisäksi mukaan saa ottaa pienen henkilökohtaisen matkatavaran, esimerkiksi käsilaukun, jonka enimmäismitat ovat 35 x 20 x 20 cm.

Pienen sylilapsen (iältään 8 päivästä 23 kuukauteen) kanssa matkustavat vanhemmat saavat ottaa matkustamoon myös yhden pienen tarvikekassin, jonka maksimipaino on 5 kg. Kassissa voi kuljettaa vauvan lennolla tarvitsemat vaipat, ruuat ja muut tarvikkeet. Rattaat siirretään yleensä viimeistään lähtöportilta lentokoneen ruumaan. Omalla paikallaan matkustavalle lapselle kuuluu yleensä sama matkatavarakiintiö kuin muillekin saman lipputyypin matkustajille. Jos haluat tuoda lapsellesi matkustamoon oman turvaistuimen, se on mahdollista, mikäli istuin on lentoyhtiön vaatimusten mukainen.

Ruumaan menevien matkatavaroiden rajoitukset

Ruuman laitettavat matkatavarat ovat yleensä aina irlantilaislentoyhtiön lennoilla maksullisia. Ruumaan laitettavaksi voi ostaa 15 tai 20 kg:n painoisen matkatavaran, ja edullisimmaksi niiden varaaminen ja maksaminen tulee lentoyhtiön nettisivujen kautta. Kalliimpia vaihtoehtoja ovat matkatavaroiden varaaminen lentokentällä tai lentoyhtiön puhelinpalvelun kautta.

Urheiluvälineiden kuljettamisesta ruumassa lentoyhtiö perii aina lisämaksun, joka riippuu välineen koosta. Lapsiperheet saavat kirjata ruumaan maksutta lastenrattaat sekä lisäksi esimerkiksi turvaistuimen. Lentoyhtiö toivoo, että muun muassa rattaat pakattaisiin matkakassiin kuljetusta varten. Muista mahdollisista pienen lapsen matkatavaroista, joita saa kirjata ruumaan maksimissaan 20 kg:n edestä, on maksettava pieni erillismaksu. Ruumassa kuljetetaan maksutta myös esimerkiksi pyörätuolit ja muut liikkumista avustavat laitteet, mutta niiden mitoista on informoitava lentoyhtiötä viimeistään 48 tuntia ennen lennon lähtöä.

Tietoa lentoyhtiöstä

Euroopan suosituimman halpalentoyhtiön Ryanairin hintoja on vaikea päihittää, joten nappaa nyt halvimmat lennot Travellinkin kautta!