Travellink on nyt käytettävissä seuraavissa maissa:

Varaa British Airways-lentoja Travellinkin kautta

Parhaat British Airways-lentotarjoukset

Varaa ennen kuin on myöhäistä

MIA
15 maalisk. - 17 maalisk.
Helsinki Miami
€3187
Hinta/matkustaja
LAX
10 maalisk. - 17 maalisk.
Helsinki Los Angeles
€773
Hinta/matkustaja
HEL
07 maalisk. - 10 maalisk.
Los Angeles Helsinki
€1481
Hinta/matkustaja
HEL
12 maalisk. - 19 maalisk.
Miami Helsinki
€835
Hinta/matkustaja
BGI
10 maalisk. - 18 maalisk.
Helsinki Bridgetown
€689
Hinta/matkustaja
SFO
11 maalisk. - 13 maalisk.
Helsinki San Francisco
€692
Hinta/matkustaja

British Airways

Lentoyhtiöstä British Airways

British Airways on Iso-Britannian suurin lentoyhtiö lentokoneiden määrässä mitattuna. British Airwaysin lennot kulkevat noin 160 kohteeseen eri puolilla maailmaa, ja Iso-Britannian sisälläkin on joitakin lentoyhtiön kohteita. Euroopan lisäksi British Airwaysin halvat lennot suuntaavat esimerkiksi Pohjois-Amerikkaan, Afrikkaan, Karibialle ja Aasiaan – käytännössä lähes jokaiseen maailmankolkkaan. Lentoyhtiön liikenteen tärkeimpiä solmukohtia ovat Lontoon lentokentät Gatwick ja Heathrow.

British Airwaysin kautta voi napata edulliset lennot paitsi Lontooseen myös esimerkiksi New Yorkiin, Johannesburgiin tai vaikkapa Barbadokselle. Lentoyhtiö kuuluu Oneworld-lentoyhtiöallianssiin, ja sen tärkeitä yhteistyökumppaneita ovat lentoyhtiöt, kuten Finnair, Iberia, Japan Airlines ja Qatar Airways. British Airwaysin tytäryhtiöitä ovat puolestaan alueellinen lentoyhtiö, Iso-Britannian kohteisiin keskittynyt BA CityFlyer sekä OpenSkies, joka lentää etenkin New Yorkin ja Pariisin välillä. Tunnettu brittiläislentoyhtiö on palkittu erilaisilla palkinnoilla, ja esimerkiksi vuonna 2016 lentoyhtiö nappasi World Travel Awardseista palkinnot Euroopan parhaasta ykkösluokasta ja parhaista Euroopasta Aasiaan suuntautuvista lennoista.

Lähtöselvitys netissä

British Airwaysin lennoille on yleensä mahdollisuus tehdä lähtöselvitys netin kautta alkaen 24 tuntia ennen lennon lähtöä. Check-in onnistuu niin lentoyhtiön kotisivuilla kuin sen matkapuhelinsovelluksenkin kautta. Online-lähtöselvityksen tekemiseksi tarvitset lennon varausnumeron, ja lähtöselvitysprosessin aikana voit varata koneesta itsellesi mieluisan istumapaikan. Mobiilisovelluksen kautta tehtynä maihinnousukortti (boarding pass) latautuu puhelimeesi niin, että se on käytössäsi, vaikka puhelimessasi ei olisikaan internetyhteyttä. Esimerkiksi perheet voivat ladata kaikkien matkustajien boarding passit samalle mobiililaitteelle.

Kun nettilähtöselvitys on tehty, voit suunnata lentokentällä suoraan turvatarkastuksen kautta lähtöportille. Mahdolliset matkatavarat on jätettävä baggage drop -pisteeseen. Lähtöselvityksen voi tehdä maksutta myös paikan päällä lentokentällä joko lähtöselvitysautomaateilla tai check-in-tiskeillä, jotka sulkeutuvat 45–60 minuuttia ennen lennon lähtöä (kohteesta riippuen). Jos omaan varaukseen haluaa lisätä matkatavaroita, onnistuu se lentoyhtiön nettisivuilla My booking -osion kautta.

Käsimatkatavaroiden rajoitukset

British Airwaysin lennoilla käsimatkatavaran enimmäismitat ovat yleensä 45 x 25 x 56 cm. Lisäksi mukaan saa ottaa yhden pienen henkilökohtaisen matkatavaran, esimerkiksi käsi- tai tietokonelaukun, joka saa olla kooltaan maksimissaan 40 x 15 x 30 cm. Sen on mahduttava vaivatta edessä olevan penkin alle. Laukkujen yhteispaino saa olla enimmillään 23 kg.

Alle 2-vuotiaille, aikuisen sylissä matkustaville lapsille matkustamoon saa tuoda esimerkiksi ruokaa ja muita tarvikkeita lentomatkaa varten. Isompia, omalla paikallaan matkustavia lapsia koskevat normaalit käsimatkatavarasäädökset. Rattaat ja turvaistuin voi olla mahdollista ottaa mukaan matkustamoon, jos niiden mitat niin sallivat. Esimerkiksi rattaiden on oltava kokoontaitettuna mitoiltaan maksimissaan 117 x 38 x 38 cm.

Ruumaan menevien matkatavaroiden rajoitukset

Edullisimpaan Basic-lipputyyppiin kuuluu ainoastaan käsimatkatavara, mutta myös tähän lipputyyppiin voi liittää lisämaksusta ruumaan kirjattavan matkatavaran. Muihin lipputyyppeihin kuuluu British Airwaysilla ainakin yksi ruumaan kirjattava matkatavara, mutta tarkat matkatavararajoitukset riippuvat lentoreitistä ja -kohteesta. Tarkista siis matkatavarasäännöt aina lentokohtaisesti.

Economy-luokassa matkustavien matkatavararajoitukset vaihtelevat 1–2 ruumaan kirjattavan matkalaukun välillä. Premium Economy -luokassa matkatavaroita kuuluu lipun hintaan yleensä kaksi, ja ensimmäisessä luokassa matkustavat saavat laittaa ruumaan jopa kolme matkatavaraa. Yksittäisen matkatavaran enimmäispaino on kaikissa luokissa 32 kg ja enimmäismitat 90 x 75 x 43 cm. Alle 2-vuotiaan lapsen osalta ruumassa saa kuljettaa yhden matkatavaran (enimmäispaino 23 kg). Ilmaiseksi ruumassa voi viedä myös lapsen rattaat tai turvaistuimen. Samoin pyörätuolin voi viedä ruumassa maksutta. Monet urheiluvälineet voi kuljetetaan yhtenä normaalina matkatavarana.

Tietoa lentoyhtiöstä

British Airwaysin laadukkaat lennot kutsuvat seikkailuun! Travellinkin kautta voit varata matkasi vaikka heti.