Lennot Hotellit Lento + Hotelli Autonvuokraus
Travellink on nyt käytettävissä seuraavissa maissa:

Varaa Turkish Airlines-lentoja Travellinkin kautta

Miksi kannattaa varata Travellinkin kautta?
  • Halpoja lentoja yli 450 lentoyhtiön joukosta
  • Fiksut lentoyhdistelmät
  • Meiltä saat kaiken yhdellä kertaa matkaasi varten

Parhaat Turkish Airlines-lentotarjoukset

Helsinki - Antalya
paluulento alkaen 503€
Helsinki - Tbilisi
paluulento alkaen 638€
Helsinki - Baghdad
paluulento alkaen 1 313€
Bangkok - Helsinki
paluulento alkaen 1 178€
Helsinki - Tunis
paluulento alkaen 691€
Malta - Helsinki
paluulento alkaen 729€
Näytä lisää

Turkish Airlines

Lentoyhtiöstä Turkish Airlines

Turkkilaisen Turkish Airlinesin tukikohta sijaitsee Istanbulissa, Atatürkin kansainvälisellä lentoasemalla. Yhtiö kuuluu maailman suurimpiin lentoyhtiöihin, ja kaiken kaikkiaan turkkilaisyhtiöllä onkin lähes 300 lentokohdetta eri mantereilla. Pelkkiä kotimaan kohteita lentoyhtiöllä on Turkissa reilusti yli 40. Turkish Airlinesin lennot suuntautuvat myös Euroopan kaupunkeihin, Aasiaan, Afrikkaan ja Pohjois- sekä Etelä-Amerikkaan. Muun muassa Skytraxin World Airline Awardseissa lentoyhtiö on rankattu vuodesta toiseen Euroopan ja koko maailman parhaiden lentoyhtiöiden kärkikastiin.

Lentoyhtiön oman laivaston koko on lähes 300 lentokonetta, ja lisäksi Turkish Airlines on Star Alliance -lentoyhtiöallianssin jäsen, minkä ansiosta se tarjoaa käteviä yhteyksiä kohteisiin ympäri maailmaa. Yhteistyökumppaneita ovat lentoyhtiöt, kuten Lufthansa, Air Canada, Air China, SAS ja United Airlines, monien muiden lisäksi. Mikäli haluat nauttia turkkilaislentoyhtiön laadukkaista lennoista edullisesti, tartu sen lukuisiin tarjouksiin. Turkish Airlinesin halvan lennon voi napata Turkin suosituimpien matkailukaupunkien lisäksi vaikkapa Johannesburgiin, Lagosiin, Souliin tai Bangkokiin.

Lähtöselvitys netissä

Turkish Airlinesin lennoille lähtöselvityksen voi tehdä niin lentoyhtiön kotisivuilla kuin sen matkapuhelinsovelluksenkin kautta. Online-lähtöselvitysmahdollisuus avautuu 24 tuntia ennen lennon lähtöä ja sulkeutuu 90 minuuttia aiemmin. Matkatavaroita voi lisätä omaan varaukseen lentoyhtiön kotisivun My bookings -osion kautta kätevimmin ennen lähtöselvityksen tekemistä. Oman istumapaikan voi valita helposti vielä lähtöselvityksen aikana. Jos teet lähtöselvityksen mobiilisovelluksella, tallenna maihinnousukortti (boarding pass) suoraan puhelimeesi.

Jos teet lähtöselvityksen mieluiten henkilökohtaisesti, on se mahdollista ilmaiseksi myös lentokenttien check-in-tiskeillä. Monilla lentoasemilla on myös käteviä lähtöselvitysautomaatteja. Turkin sisäisillä kotimaan lennoilla lentokentällä on oltava viimeistään tunti ennen lennon lähtöä, kaikilla kansainvälisillä lennoilla puolestaan kaksi tuntia aikaisemmin. Jos teet check-in-prosessin lentokentällä, varaudu jonoihin. Check-in-tiskit sulkeutuvat 45–60 minuuttia ennen lennon lähtöä.

Käsimatkatavaroiden rajoitukset

Käsimatkatavararajoitukset riippuvat Turkish Airlinesilla siitä, missä matkustusluokassa lennät. Economy-luokassa lentävät voivat viedä matkustamoon yleensä yhden käsimatkatavaran, jonka maksimimitat ovat 20 x 40 x 55 cm ja paino enintään 8 kg. Business-luokassa matkustamoon saa puolestaan viedä kaksi matkatavaraa, joiden paino- ja kokorajoitukset ovat samat kuin Economy-luokassakin. Matkustamoon saa tuoda lisäksi myös lentokentällä tehdyt tax free -ostokset sekä yhden pienen matkatavaran, esimerkiksi käsi-, kamera- tai tietokonelaukun, jonka tulisi mahtua vaivatta edessä olevan penkin alle.

Jos lapsimatkustajalle on varattu oma istumapaikka, voi lapselle tuoda matkustamoon turvaistuimen, kunhan se täyttää matkustamon turvallisuus- ja mittavaatimukset. Pienelle lapselle saa ottaa koneeseen mukaan myös matkan aikana tarvittavat ruuat ja muut tarvikkeet, jotka olisi hyvä kuljettaa alkuperäispakkauksissaan.

Ruumaan menevien matkatavaroiden rajoitukset

Ruumaan kirjattavien matkatavaroiden rajoitukset riippuvat lentoreitistä sekä matkustusluokasta. Matkatavararajoitukset onkin hyvä tarkistaa aina lentokohtaisesti. Kaikkien matkustajien lipun hintaan kuuluu ainakin yksi ruumaan kirjattava matkatavara. Esimerkiksi kansainvälisillä lennoilla Economy-luokan matkustajat saavat kirjata ruumaan 20 kg matkatavaraa ja Business-luokan matkustajat 30 kg matkatavaraa. Turkin sisäisillä lennoilla rajoitukset ovat samat, mutta Promotions-lipuilla lentäville matkatavaraa kuuluu yleensä vain 15 kg.

Joillakin lennoilla on rajoitettu paitsi matkatavaroiden kilomäärä myös matkatavaroiden lukumäärä. Yleisimmin ruumaan voi kirjata maksimissaan kaksi matkatavaraa, joiden kunkin maksimikoko on 158 cm (leveys, korkeus ja pituus yhteenlaskettuina). 2–12-vuotiaat lapset voivat kirjata ruumaan saman määrän matkatavaroita kuin saman matkustusluokan muutkin matkustajat. Ruumassa kuljetetaan ilmaiseksi esimerkiksi lastenrattaat. Pyörätuolikin kuljetetaan ruumassa veloituksetta, ja matkustajalle tarjotaan käyttöön pyörätuoli kentälle ja koneeseen lentoyhtiön puolesta. Urheiluvälineistä osa kuljetetaan ilmaiseksi, mutta osasta peritään lisämaksu.

Tietoa lentoyhtiöstä

  • Lentoyhtiön nimi: Turkish Airlines
  • IATA-koodi: TK
  • Perustamisvuosi: 1933
  • Päämaja: Istanbul, Turkki
  • Nettisivu: turkishairlines.com

Lentäminen Turkish Airlinesin siivin on nautinto. Varaa oma paikkasi tasokkaille lennoille Travellinkin kautta!