Denmark (DKK)
Norway (NOK)
Sweden (SEK)

Varaa Alitalia-lentoja Travellinkin kautta

Miksi kannattaa varata Travellinkin kautta?
Halpoja lentoja yli 450 lentoyhtiön joukosta
Fiksut lentoyhdistelmät
Meiltä saat kaiken yhdellä kertaa matkaasi varten

Parhaat Alitalia-lentotarjoukset

Istanbul - Malta
Istanbul - Malta
paluulento alkaen 193€

Alitalia

Lentoyhtiöstä Alitalia

Italialainen lentoyhtiö Alitalia on kotimaansa kansallinen lentoyhtiö, ja sen lentoliikenteen tukikohta sijaitsee Roomassa, Leonardo da Vincin kansainvälisellä lentoasemalla. Toinen tärkeä Alitalian lentoliikenteen solmukohta löytyy Milanosta, Linaten lentokentältä, ja keskeisiin lentokohteisiin Italiassa kuuluvat myös esimerkiksi Palermo ja Napoli. Alitalian lennot suuntaavat maailmalla lähes sataan eri kohteeseen, ja suosittuja kohteita lentoyhtiöllä on Euroopan lisäksi myös Afrikassa, Pohjois- ja Etelä-Amerikassa sekä Lähi-idässä. Alitalian halvat lennot voi napata paitsi Italian kohteisiin – kuten Milanoon, Pisaan tai Bariin – myös vaikkapa Casablancaan, Moskovaan tai Beirutiin. Lentoyhtiön laivastoon kuuluu yli 120 lentokonetta, ja vuosittain ne kuljettavat maailmalle yli 22,5 miljoonaa matkustajaa.

Alitalia on pitkäaikainen SkyTeam-lentoyhtiöallianssin jäsen, minkä ansiosta sen tarjoamat lentoyhteydet maailmalle ovat erinomaiset. Lisäksi lentoyhtiö on sopinut yhteistyösopimuksia esimerkiksi airBalticin, Etihad Airwaysin, TAP Portugalin, Bulgaria Airin ja monien muiden lentoyhtiöiden kanssa.

Lähtöselvitys netissä

Check-in on mahdollista tehdä netin kautta Alitalian operoimille lennoille aikaisintaan 24 tuntia ennen lennon lähtöä ja viimeistään 1–2 tuntia ennen lennon lähtöä (lentoreitistä riippuen). Lähtöselvitysvaiheessa voit valita itse oman istumapaikkasi koneesta, ja jos haluat vaihtaa paikkaa, onnistuu se 1–2 tuntia ennen lennon lähtöä. Nettilähtöselvitykseen tarvitset lennon varausnumeron. Jos haluat ostaa lisää matkatavaroita, kannattaa sekin tehdä online-lähtöselvitystä tehdessä. Lentokentän lähtöselvitystiskillä matkatavaroiden lisääminen varaukseen tulee kalliimmaksi.

Kun lähtöselvitys on tehty, printtaa lentokentälle mukaan maihinnousukortti (boarding pass). Lähtöselvityksen voi tehdä myös matkapuhelimella lentoyhtiön sovelluksella, mutta muista, ettei matkapuhelimeen tallennettu mobiilimaihinnousukortti ole käytössä kaikilla kentillä. Lentokentällä ruumaan jätettävät matkatavarat on jätettävä lentoyhtiön matkatavaratiskille viimeistään noin 40 minuuttia ennen lentoa (kaukolennoilla aikaraja on 60 minuuttia). Lähtöselvitys on mahdollista tehdä myös check-in-tiskillä.

Käsimatkatavaroiden rajoitukset

Alitalian lennoilla matkustamoon saa tuoda yhden enintään 8 kg painavan matkatavaran, jonka maksimimitat ovat 55 x 35 x 25 cm. Lisäksi mukaan matkustamoon saa tuoda pienen salkun tai tietokone-, käsi- tai kameralaukun. Rajoitus on yleensä sama kaikilla lipputyypeillä matkustaville.

Vauvan kanssa matkustaville on mahdollista saada lentokoneeseen ennakkovarauksesta matkakoppa (bassinet), mutta ainoastaan pitkän matkan lennoille. Lentovarausta tehdessä lapsille voi pyytää koneeseen myös erityisaterioita. Alle 2-vuotias lapsi voi matkustaa vanhempansa sylissä, ja tässä tapauksessa hänen osaltaan voi kirjata ruumaan enintään 10 kg:n painoisen matkatavaran. Jos lapselle haluaa tuoda koneeseen turvaistuimen, on hänelle varattava oma paikkansa. Turvaistuimen sallitut mitat kannattaa tarkistaa etukäteen lentoyhtiöltä.

Ruumaan menevien matkatavaroiden rajoitukset

Ruumaan menevien matkatavaroiden rajoitukset riippuvat Alitalian lennoilla esimerkiksi matkustusluokasta ja lipputyypistä, eli varmista oman lipputyyppisi matkatavararajoitukset ennen kentälle suuntaamista. Light-lipputyypin hintaan ei kuulu yhtään ruumaan kirjattavaa matkatavaraa, mutta matkatavaran voi liittää varaukseen lisämaksusta. Economy-lipulla ruumaan saa kirjata yleensä yhden enimmillään 23 kg:n painoisen tavaran, Premium Economy -lipulla kaksi enimmillään 23 kg:n matkatavaraa ja Business-lipulla kaksi enimmillään 32 kg:n painoista matkatavaraa. Ruumaan laitettavan laukun maksimikoko on aina 158 cm (korkeus, leveys ja pituus yhteenlaskettuina). Varaukseen voi liittää lisää matkatavaroita lisämaksusta.

Urheiluvälineet luetaan usein normaaliin matkatavarakiintiöön kuuluviksi, jos niiden paino on enimmillään 23 kg. Lasten rattaat kuljetetaan lapsiperheille ruumassa ilmaiseksi. Pyörätuolin kuljettamisesta on informoitava lentoyhtiötä viimeistään 48 tuntia ennen lennon lähtöä.

Tietoa lentoyhtiöstä

  • Lentoyhtiön nimi: Alitalia
  • IATA-koodi: AZ
  • Perustamisvuosi: 1999
  • Päämaja: Rooma, Italia
  • Nettisivu: alitalia.com

Italia ja maailma kutsuvat! Hyppää Alitalian edullisille lennoilla ja varaa ne kätevästi Travellinkin kautta!

Muita suosittuja lentoyhtiöitä

Tarjouksia suosituimpiin kohteisiin