Denmark (DKK)
Norway (NOK)
Sweden (SEK)

Varaa Thai Airways-lentoja Travellinkin kautta

��
Q
Miksi kannattaa varata Travellinkin kautta?
Halpoja lentoja yli 450 lentoyhtiön joukosta
Fiksut lentoyhdistelmät
Meiltä saat kaiken yhdellä kertaa matkaasi varten

Thai Airways

Lentoyhtiöstä Thai Airways

Thaimaan kansallisen lentoyhtiön Thai Airwaysin lentoliikenteen tukikohta sijaitsee Bangkokissa, Suvarnabhumin kansainvälisellä lentoasemalla. Thaimaan valtio omistaa lentoyhtiöstä yli puolet. Thai Airwaysin lennot vievät matkustajia noin 13 kohteeseen Euroopassa, esimerkiksi Lontooseen, Pariisiin, Roomaan ja Moskovaan, 48 kohteeseen Aasiassa ja Tyynenmeren alueella, muun muassa Sydneyyn, Jakartaan, Pekingiin, Tokioon ja Singaporeen, sekä kolmeen kohteeseen Lähi-idässä. Thai Airways omistaa myös alueellisen lentoyhtiön Thai Smilen, joka lentää pääosin lentoja Thaimaan sisällä ja maan lähialueilla.

Lentoyhtiö on osa Star Alliance -lentoyhtiöallianssia, minkä ansiosta sen tarjoamat lentoyhteydet ovat erinomaiset maailmanlaajuisesti. Thai Airwaysin yhteistyökumppaneihin kuuluvat lentoyhtiöt, kuten Emirates ja Royal Brunei Airlines, liikennöivätkin osan thaimaalaislentoyhtiön tarjoamista lennoista. Thai Airwaysin halvat lennot operoidaan kuitenkin valtaosin sen oman, noin 90 lentokoneen laivaston voimin. Lennoillaan yhtiö panostaa etenkin turvallisuuteen ja korkeatasoiseen palveluun. Vuonna 2017 lentoyhtiö voitti Skytrax-palkinnon maailman parhaasta Economy-lentoluokasta.

Lähtöselvitys netissä

Thai Airwaysin lennoille on yleensä mahdollista tehdä lähtöselvitys netissä aikaisintaan 24 tuntia ja viimeistään 1 tunti ennen lennon lähtöaikaa. Nettilähtöselvityksen voi tehdä joko tietokoneella lentoyhtiön kotisivuilla, jolloin mukaan lentokentälle on printattava A4-kokoiselle paperille maihinnousukortti (boarding pass), tai lentoyhtiön matkapuhelinsovelluksen kautta, jolloin lentokentällä näytetään puhelimeen tallennettu boarding pass. Online-lähtöselvitysprosessin aikana on annettava passin tiedot. Kaikille lennoille mobiili-check-in ei ole käytössä.

Mikäli online-lähtöselvitys on tehty, voit jättää matkatavarat lentokentällä baggage drop -pisteelle ja suunnata maihinnousukortin ja passin kera suoraan turvatarkastukseen ja portille. Ruumaan laitettavat matkatavarat on jätettävä matkatavaratiskille viimeistään 45–60 minuuttia ennen lennon lähtöä. Mieluisan istumapaikan koneesta voi valita check-in-prosessin aikana. Lisämatkatavaroita lennoille voi ostaa enimmillään 30 kg:n painosta, ja matkatavarat on hankittava lentoyhtiön kotisivun kautta viimeistään vuorokautta ennen lennon lähtöä.

Käsimatkatavaroiden rajoitukset

Thai Airwaysin matkatavararajoitukset vaihtelevat lentokohteesta riippuen, joten oman lennon rajoitukset kannattaa aina tarkistaa hyvissä ajoin. Käsimatkatavaran maksimikoko lennoilla on kuitenkin aina 56 x 45 x 25 cm. Käsimatkatavaran painoraja on 7 kg matkustusluokasta riippumatta. Lisäksi kaikki matkustajat saavat tuoda matkustamoon esimerkiksi pienen käsi-, kamera- tai tietokonelaukun, ja vauvan kanssa matkustavat saavat tuoda koneeseen lapsen matkan aikana tarvitsemat ruuat alkuperäispakkauksissaan.

Alle 6-kuukauden ikäisille vauvoille voi pyytää lentoyhtiöltä matkustamoon matkasänkyä, jonka painoraja on 10 kg. Jos lapselle on varattu oma paikka, voi mukaan lennolle ottaa FAA:n hyväksymän turvaistuimen. Erikoisjärjestelyistä kannattaa informoida lentoyhtiötä aina etukäteen. Lennon nousu- ja laskeutumisvaiheessa pienen lapsen on oltava aina aikuisen sylissä.

Ruumaan menevien matkatavaroiden rajoitukset

Matkan hintaan kuuluvien, ruumaan kirjattavien matkatavaroiden määrä riippuu lentoreitistä ja matkustusluokasta. Esimerkiksi kansainvälisillä lennoilla Economy-luokan matkustajat saavat kuljettaa ruumassa yhteensä 23–30 kg matkatavaroita kohteesta riippuen. Useimmilla kansainvälisillä lennoilla tavaroiden painoraja on 30 kg matkatavaroiden määrää rajoittamatta, mutta esimerkiksi Yhdysvaltojen reiteillä Economy-luokan matkustajat saavat kuljettaa ruumassa 2 kappaletta enintään 23 kg:n painoisia matkatavaroita. Matkatavaran koko ei saa ylittää 158 cm (matkatavaran korkeus, leveys ja pituus yhteenlaskettuna).

Omalla paikallaan matkustavia 2–12-vuotiaita lapsia koskevat samat matkatavararajoitukset kuin aikuisiakin. Aikuisen sylissä matkustavan lapsen osalta ruumaan saa kirjata yhden matkatavaran, jonka enimmäispaino on kansainvälisillä lennoilla 23 kg. Ruumassa saa kuljettaa ilmaiseksi kokoontaitettavat lastenrattaat, ja monet urheiluvälineet kuljetetaan normaalina matkatavarana. Pyörätuolilla liikkuville lentoyhtiö tarjoaa ilmaista avustusta, mutta avuntarpeesta on informoitava lentoyhtiötä viimeistään 48 tuntia ennen lennon lähtöä.

Tietoa lentoyhtiöstä

  • Lentoyhtiön nimi: Thai Airways
  • IATA-koodi: TG
  • Perustamisvuosi: 1960
  • Päämaja: Bangkok, Thaimaa
  • Nettisivu: thaiairways.com

Aasian, Tyynenmeren ja Euroopan kiehtovimmat lomakohteet kutsuvat. Varaa nyt Thai Airwaysin laadukkaat lennot Travellinkin kautta.

Muita suosittuja lentoyhtiöitä

Thai Airways fly
Thai Airways flyreiser
Thai Airways flyg