Denmark (DKK)
Norway (NOK)

Varaa Aegean Airlines-lentoja Travellinkin kautta

��
Q
Miksi kannattaa varata Travellinkin kautta?
Halpoja lentoja yli 450 lentoyhtiön joukosta
Fiksut lentoyhdistelmät
Meiltä saat kaiken yhdellä kertaa matkaasi varten

Parhaat Aegean Airlines-lentotarjoukset

Helsinki - Santorini
Helsinki - Santorini
paluulento alkaen 189€
Istanbul - Ateena
Istanbul - Ateena
paluulento alkaen 122€
Helsinki - Kefallinia
paluulento alkaen 259€
Rhodos - Kairo
paluulento alkaen 456€

Aegean Airlines

Lentoyhtiöstä Aegean Airlines

Kreikan suurimmalla lentoyhtiöllä Aegean Airlinesilla on kaksi tärkeää lentoliikenteen solmukohtaa kotimaassaan: Ateenan ja Thessalonikin kansainväliset lentoasemat. Aegean Airlinesin lennot suuntaavat lukuisiin kansainvälisiin kohteisiin niin Euroopassa kuin muuallakin maailmassa, ja sen tytäryhtiö Olympic Air operoi pääosin kotimaisia ja alueellisia lentoja Kreikan tuntumassa. Euroopassa Aegean Airlinesin halvat lennot voi napata vaikkapa Dubliniin, Geneveen, Lissaboniin tai Madridiin ja muualla maailmassa esimerkiksi Abu Dhabiin, Bahrainiin, Montrealiin, Sydneyyn tai Singaporeen. Kreikan sisällä suosittuja kohteita ovat muun muassa Hania, Korfu, Kos, Rodos, Sámos, Santorini ja lukuisat muut matkailijoiden palvomat kylät ja kaupungit.

Kreikkalaislentoyhtiö on ollut suuren Star Alliance -lentoyhtiöallianssin jäsen vuodesta 2010 alkaen, minkä ansiosta Aegean Airlines on osa kätevää maailmanlaajuista lentoreittien verkostoa. Kaikkiaan yhtiö lentää maailmanlaajuisesti noin 145 kohteeseen 45 lentokoneen laivaston voimin. World Travel Awardseissa lentoyhtiö on palkittu alueellisten lentopalvelujensa puolesta useampaan otteeseen Euroopan parhaana lentoyhtiönä.

Lähtöselvitys netissä

Aegean Airlinesin lennoille on mahdollista tehdä online-lähtöselvitys lentoyhtiön nettisivujen kautta normaalisti aikaisintaan 48 tuntia ja viimeistään 60–30 minuuttia ennen lennon lähtöä lentokohteesta riippuen. Check-in onnistuu kätevästi myös lentoyhtiön matkapuhelinsovelluksen avulla. Prosessin aikana voit valita istumapaikkasi koneesta. Kun lähtöselvitys on tehty netissä, printtaa mukaasi maihinnousukortti (boarding pass). Matkapuhelinsovelluksella lähtöselvityksen tehneet voivat tallentaa boarding passin myös puhelimeensa, mutta kaikilla kentillä mobiilimaihinnousukortti ei toistaiseksi ole käytössä. Online-lähtöselvityksen jälkeen voit suunnata kentällä suoraan turvatarkastuksen kautta lähtöportille. Ruumaan kirjattavat matkatavarat on jätettävä ensin lentoyhtiön matkatavaratiskille.

Jos teet lähtöselvityksen mieluiten lentokentällä, onnistuu se monilla kentillä lentoyhtiön lähtöselvitysautomaateilla. Myös kreikkalaislentoyhtiön check-in-tiskit palvelevat matkustajia ilmaiseksi. Jos haluat lisätä matkatavaroita varaukseesi, voit tehdä sen lentoyhtiön nettisivujen kautta viimeistään kaksi tuntia ennen lentoa.

Käsimatkatavaroiden rajoitukset

Economy-luokassa koneeseen saa viedä yhden käsimatkatavaran maksimipainoltaan 8 kg ja enimmäismitoiltaan 56 x 45 x 25 cm. Jos lennon operoija on Olympic Air, on käsimatkatavaran kokorajoitus normaalisti 55 x 40 x 23 cm. Business Class -luokassa matkustamoon saa viedä kaksi käsimatkatavaraa, joiden enimmäispainot ovat 8 kg ja 5 kg ja enimmäismitat 56 x 45 x 25 cm ja 45 x 35 x 20 cm. Jokaisessa luokassa matkustamoon saa lisäksi ottaa esimerkiksi käsilaukun tai pienen tietokonelaukun.

Alle 2-vuotiaiden lasten osalta matkustamoon saa ottaa yhden, enimmillään 6 kg:n painoisen matkatavaran (enimmäismitat 55 x 40 x 23 cm), jossa kuljetetaan kaikki lennon aikana tarvittavat ruuat, juomat ja vaipat. Lisäksi matkustamoon voi yleensä tuoda kokoontaitettavat rattaat. Alle 2-vuotias voi matkustaa aikuisen sylissä, mutta jos hänelle varataan oma paikka, on mukana tuotava lentoyhtiön mittavaatimukset täyttävä turvaistuin.

Ruumaan menevien matkatavaroiden rajoitukset

Lipun hintaan kuuluvien, ruumaan laitettavien matkatavaroiden sallittu määrä riippuu lipputyypistäsi ja matkustusluokastasi. Economy-luokan GoLight-lipulla matkustavalle lipun hintaan ei kuulu yhtään ruumaan kirjattavaa matkatavaraa. Matkatavaran voi kuitenkin lisätä lentovaraukseen lisämaksusta. Economy Flex -lipulla matkustava saa kirjata ruumaan yhden, enimmillään 23 kg:n painoisen matkatavaran ja Business-lipulla matkustava puolestaan kaksi matkatavaraa, joiden enimmäispaino on 32 kg. Kaikissa lipputyypeissä matkatavaran enimmäiskoko on 158 cm (leveys, korkeus ja pituus yhteenlaskettuina).

Alle 2-vuotiaiden sylilasten osalta ruumaan saa kirjata yhden enimmillään 23–32 kg:n painoisen matkatavaran (matkustusluokasta riippuen) ja kokoontaitettavat rattaat. Urheiluvälineiden kuljetuksesta peritään usein lisämaksu, tosin esimerkiksi golfbägi luetaan yhdeksi normaaliksi matkatavaraksi. Pyörätuolit kuljetetaan ruumassa ilmaiseksi, mutta ilmoita tuolin mitat lentoyhtiölle hyvissä ajoin.

Tietoa lentoyhtiöstä

  • Lentoyhtiön nimi: Aegean Airlines
  • IATA-koodi: A3
  • Perustamisvuosi: 1987
  • Päämaja: Ateena, Kreikka
  • Nettisivu: aegeanair.com

Kreikan ja muun maailman kohdehelmet ovat käsiesi ulottuvilla, joten varaa Aegean Airlinesin turvalliset lennot Travellinkin avulla!

Muita suosittuja lentoyhtiöitä

Tarjouksia suosituimpiin kohteisiin

Näytä lisää

Aegean Airlines fly
Aegean Airlines flyreiser