Lennot Hotellit Lento + Hotelli Autonvuokraus
Travellink on nyt käytettävissä seuraavissa maissa:

Varaa Wizz Air-lentoja Travellinkin kautta

Miksi kannattaa varata Travellinkin kautta?
  • Halpoja lentoja yli 450 lentoyhtiön joukosta
  • Fiksut lentoyhdistelmät
  • Meiltä saat kaiken yhdellä kertaa matkaasi varten

Parhaat Wizz Air-lentotarjoukset

Turku - Gdańsk
paluulento alkaen 19€
Gdańsk - Turku
paluulento alkaen 20€
Barcelona - Wien
paluulento alkaen 40€
Belgrad - Barcelona
paluulento alkaen 165€
Budapest - Dubai
paluulento alkaen 170€
Budapest - Funchal
paluulento alkaen 225€
Näytä lisää

Wizz Air

Lentoyhtiöstä Wizz Air

Unkarilainen vuonna 2003 perustettu halpalentoyhtiö Wizz Air houkuttelee ennen kaikkea eurooppalaisia lentomatkustajia edullisille lennoille. Wizz Airin halvat lennot kuljettavat matkustajia Keski- ja Itä-Eurooppaan sekä Lähi-itään. Sen lentoliikenteen reiteillä tärkeitä solmukohtia on jopa 27, esimerkiksi Varsova, Gdansk, Sofia, Varna, Budapest, Praha ja Bukarest. Lentoyhtiön suosittuja matkakohteita ovat myös muun muassa Barcelona, Dubai, Milano, Pariisi, Teneriffa ja Tel Aviv, monien muiden kaupunkien lisäksi.

Kaiken kaikkiaan Wizz Airin lennot kulkevat 42:een eri maahan. Lentoreittejä on tarjolla yhteensä 500. Lentokoneiden määrässä mitattuna kyseessä on Unkarin suurin lentoyhtiö, ja hiljalleen yhtiöstä on kasvanut yksi Euroopan tärkeimmistä halpalentoyhtiöistä. Vuonna 2016 lentoalan lehti Air Transport World palkitsikin lentoyhtiön tittelillä Value Airline of the Year (Vuoden arvokkain lentoyhtiö). Wizz Air ei kuulu suuriin lentoyhtiöalliansseihin.

Lähtöselvitys netissä

Wizz Airin lennoille lähtöselvityksen voi tehdä ilmaiseksi lentoyhtiön kotisivuilla tai matkapuhelinsovelluksen avulla. Lentokentällä check-in-tiskillä tehty lähtöselvitys on maksullinen. Jos online-lähtöselvitysmahdollisuudet eivät jostain syystä ole käytössä lähtökentälläsi, myös lentokentällä tehtävä check-in-prosessi on maksuton. Lähtöselvitystiski avautuu kaksi tuntia ja sulkeutuu 40 minuuttia ennen lentoa.

Online-lähtöselvitys on mahdollista tehdä jopa 30 päivää ennen lentoa, jos olet ostanut valitsemasi istumapaikan lentovarauksen yhteydessä. Muussa tapauksessa nettilähtöselvityksen voi tehdä aikaisintaan 48 tuntia ennen lentoa. Jos teet check-in-prosessin matkapuhelinsovelluksen kautta, voit tallentaa maihinnousukortin (boarding pass) puhelimeesi ja näyttää sen lentokentällä puhelimen näytöltä. Kaikilla kentillä elektronisia maihinnousukortteja ei kuitenkaan hyväksytä, eli voit joutua myös printtaamaan maihinnousukorttisi.

Käsimatkatavaroiden rajoitukset

Wizz Airin matkustajat saavat viedä koneeseen ainakin yhden ilmaisen käsimatkatavaran. 29.10.2017 alkaen ilmaisen matkatavaran kokorajoitus on matkustamossa 55 x 40 x 23 cm ja laukun painoraja on 10 kg. Kaikkien matkatavaroiden on mahduttava yhteen laukkuun, eli lisäksi matkustamoon ei saa viedä pientä käsi- tai tietokonelaukkua. Poikkeus tähän ovat Wizz Priority -luokan matkustajat, joilla ylimääräinen pieni laukku on sallittu maksimimitoin 40 x 30 x 18 cm.

Ennen 29.10.2017 lentoyhtiö noudattaa vielä vanhoja käsimatkatavarasäädöksiä. Niiden mukaan koneeseen saa viedä ilmaiseksi pienen käsimatkatavaran maksimimitoin 42 x 32 x 25 cm ja maksua vastaan isomman käsimatkatavaran mitoin 56 x 45 x 25 cm.

Lasta varten lennolle voi ottaa muun muassa yhden vaipan jokaista lentotuntia kohden, kosteuspyyhkeitä, vaihtovaatteet, pieniä leluja, yhdet kokoontaitettavat rattaat (koon oltava lentoyhtiön rajoitusten mukainen) sekä lennon aikana tarvittavia ruokia ja juomia alkuperäispakkauksissaan.

Ruumaan menevien matkatavaroiden rajoitukset

Wizz Airin lennoilla ruumaan kirjattavan matkatavaran maksimikoko on 149 x 119 x 171 cm. Matkatavara on aina maksullinen, ja matkatavaran painorajoitus on joko 20 kg tai 32 kg. Painavammasta laukusta maksetaan korkeampi hinta. Laukkuja voi lisätä omaan varaukseen kaikkiaan kolme kappaletta lentoyhtiön nettisivun kautta oman varauksen tiedoista. Kolme matkatavaraa on mahdollista lisätä ruumaan vielä lentokentällä. Ruumassa voi siis viedä maksimissaan kuusi matkatavaraa, joiden kunkin paino saa olla enimmillään 32 kg.

Lapsen kanssa matkustava voi viedä ilmaiseksi ruumassa esimerkiksi rattaat tai turvaistuimen. Urheiluvälineet lentoyhtiö kuljettaa lisämaksua vastaan. Liikuntaesteiset voivat kuljettaa ruumassa ilmaiseksi kaksi liikkumista avustavaa laitetta, esimerkiksi pyörätuolin. Jos tarvitsee avustusta liikkumiseen lentokentällä, tarpeista on hyvä informoida lentoyhtiötä 48 tuntia ennen lentoa.

Tietoa lentoyhtiöstä

  • Lentoyhtiön nimi: Wizz Air
  • IATA-koodi: W6
  • Perustamisvuosi: 2003
  • Päämaja: Vecsés, Unkari
  • Nettisivu: wizzair.com

Haaveissa halvat lennot Eurooppaan tai Lähi-itään? Varaa Wizz Air -lennot edullisesti ja kätevästi Travellinkin kautta!

Muita suosittuja lentoyhtiöitä

Tarjouksia suosituimpiin kohteisiin

Näytä lisää